"Rongi saabumise" puhul teatakse ilmselt enim lugu, kuidas toona uskumatult reaalsena mõjuv kujutis filmide ja liikuva pildiga mitte harjunud linlased paanikasse ajas, kuna need kartsid, et rong päriselt neile otsa sõidab. Originaalklippi on võimalik näha ülalpool.

Kinokunsti arenguga on selle videokujutise realistlikkus aga ajas kõvasti vähenenud, kuna saadaval on üha tõelisemad ja paremat pilti võimaldavad videoformaadid. Vene juutuuber Denis Širjajev otsustaski kasutada tehisintellekti abi, et toonane hittfilm tänasesse kuube panna.

Ta kasutas kaht algoritmi - Gigapixel AI nime kandvat lahendust, mis võimaldas videopilti ülespoole skaleerida ja pildi eraldusvõimet tõsta ning Daini, mis aitas sekundisse kaadrikke lisada (FPS) ning seega filmipilti sujuvamaks muuta. Allpool näha olev 4K-video on kujunenud tõeliseks internetihitiks ja paari päevaga kogunud YouTube keskkonnas üle mitme miljoni vaatamise.

Kuid loomulikult vaid 4K variandiga asi ei piirdunud - inimesed tahtsid veel enamat ja nii ilmus juba paar päeva hiljem sama video 4K formaadis, millel oli kasutatud veel üht tehisintellekti lahendust, mis lisaks filmiklipi ka värviliseks muutis. Nüüd näib üle saja aasta vanune filmiklipp juba üpris reaalne välja.