Projekt tähistab kahte ajaloosündmust: 60 aastat esmakordsest edukast retkest tippu mäe põhjaküljelt ning 45 aasta juubelit Hiina esimesest ametlikust täpsest mõõtmisest.

Praktilisest küljest aitab uus 5G võrk tagada käesoleval aastal toimuva mäe uuestimõõtmiseks vajalike kommunikatsioonikanalite töökindluse.

Mäele võrgu püstitamiseks tarnis Huawei China Mobile’ile kogu vajaliku tehnoloogia, lisaks on 5300 meetri kõrgusel laagri üles seadnud tosin võrguspetsialisti, kelle tööks on tagada võrgu töökindlus erakordsetes tingimustes.

Keerulistesse oludesse võrgu rajamist võimaldas Huawei 5G AAU tugijaam, mis on kompaktse suurusega ning lihtne installeerida. Võrk on rajatud nii iseseisvatele kui ka tugijaamadele ning ühendab viis 5G baasjaama.

Uue põlvkonna mobiilne internet võimaldab ka 5300 meetri kõrgusel saada allalaadimiskiirust kuni 2,66 Gbit/s ja üleslaadimiskiirust 215 Mbit/s.

PS "Maailma tipus" on mõeldud pealkirjas poeetilise lisana, kuna Mount Everesti tipp on kõrgeim paik planeedil (tipus 8850 meetrit üle merepinna). 5G jaam asub sellest siiski allpool.