Maa-amet pakub avalike ruumiandmete tasuta WMS-teenuseid juba alates 2007. aastast.

Näiteks saab vaadata ja pärida andmeid katastri- ja haldusüksuste ning kitsendusi põhjustavate objektide kohta; lisaks erinevaid kaardikihte, ortofotosid jm.

WMS-teenused võimaldavad kaardipilte interneti teel GIS-tarkvara kasutajale jagada nii, et kaardid avanevad programmis üksteise suhtes õiges asukohas.

Kellel aga GIS-tarkvara pole, saavad Maa-ameti geoportaali kaardirakendustes ruumiandmetega tutvuda veebilehitseja abil, või kasutada Google Earthile sobilikku geograafiliste koordinaatide toega "alus-geo" WMS-teenust.

Kõige populaarsemaks on osutunud WMS-teenus "alus", mis sisaldab peaaegu kõiki Maa-ameti andmeid: haldus- ning katastriüksusi ning kitsendusi põhjustavaid objekte, ortofotosid, põhikaarti, mullakaarti ning baaskaardi ja Corine maakatte kihte.

Populaarsuselt järgmine teenus on ,,kaart", mis sisaldab Eesti topograafia andmekogu andmeid, näiteks teid, vetevõrku, ehitisi, kohanimesid ja aadressiandmete infosüsteemist pärit hoonete numbreid.

Teenus nimetusega "fotokaart" sisaldab lisaks ortofotodele eri kõrgusandmeid, näiteks taimkatte kõrgusmudelit.

2013. aasta aprillist on kasutuses WMS-teenus "pria", mis sisaldab katastriinfot, aluskaarte ja veekaitsevööndeid kitsendusi põhjustavate objektide infosüsteemist. Selle teenuse kasutuses toimus suur hüpe just 2015. aastal seoses ePria kasutuselevõtuga.

Klassikalisel teel levitatavate ruumiandmete maht on kuus keskmiselt 300 GB. Kui varasematel aastatel kasutati suviti WMS-teenuseid tagasihoidlikumalt, siis mullu juunis jõuti suuresti tänu pria-teenusele mitmekordse kasvuni, kui ühes kuus oli andmemaht enam kui 3000 GB.

Aastate lõikes on Google-sõbraliku WMS-teenuse alus-geo tipud suvel ja oktoobris. Suvist huvi saab seostada ehk puhkuseplaneerimisega, kuid suurt huvi oktoobrikuus on veel vaja täpsustada.

Kaart-teenuse kasutustipud on kevadel – märtsis ja aprillis ning sügiskuudel, kas oktoobris või novembris. Ehk seletab seda asjaolu, et tegemist on kuudega, kus on tavalisest enam tööpäevi.

Ka vähem populaarsemates teenustes nagu geoloogia on märgata kasutuse tugevat sesoonsust - huvi geoloogia vastu on tugev enne ehitusperioodi algust veebruarist maini.

Avaliku sektori e-teenuste kasutamise kohta tehtud uuringud on näidanud, et Maa-ameti eestvõttel valminud maa- ja kaardiinfo valdkonna e-teenuseid kasutab viiendik kõigist internetikasutajatest.

Valdav osa kasutajatest hindas ameti e-kaardirakendusi hinnetega "neli" ja "viis", keskmiseks hindeks kujunes 4,2.

Maa-ameti geoportaal ja veebilehekülg on enimkasutatavad ka keskkonnavaldkonna veebilehtede seas.