Inafune pakkus Pacinile välja, et Armature Studio teeb Metroidi stiilis osa ja vastutab ühtlasi tehnilise poole eest. Comcept aga teeb teise poole Mega Mani stiilis ning vastutab mängumaailma ja tegelaste poole eest, kirjutab ajaveeb M Kuubis.

Lugu otsustati anda kirjutada Joseph Staten’ile (Microsoft Studios), kes Inafune idee järgi kiirelt ühe lihtsa loo kokku pani.

14 kuud hiljem võiski arendus pihta hakata. Ning septembris 2016 jõudiski müügile ReCore'i nimeline mäng, segu Metroidist ja Mega Manist. Ilmselt umbes nii see asi neil käis.

Mängija leiab end noore Joule Adams’i rollis, kes Far Eden nimelisel planeedil pärast paari sajandit kestnud külmutusund üles ärkab ja avastab et mitte kõik pole vahepeal plaanipäraselt läinud.

Koos oma Corebotist kaaslase Mackiga, üritab Joule välja selgitada mis valesti läks. Oma teekonnal kohtub ta sõbralike robotkaaslastega, kes aitavad tal loosse selgust tuua ja vaenulikke roboteid alistada.

ReCore'i esimesed tunnid on huvitavad ja lugu on paljulubav, täites oma eesmärki, pannes sind maailma ja selles leiduvaid koopaid uurima. Kuid mida rohkem sa mängid, seda rohkem tekib tunne, et midagi on selle teose loomise käigus väga valesti läinud.

Juba mängu esmakordne käimapanek võtab kokku umbes kolm minutit. Mängus olevad laadimisajad on küll väiksemad, kuid võtavad tüütult kaua aega ka need. Sel ajal võib vahepeal “vett välja laskmas” käia või köögis omale mõne võileiva valmistada.

Aga laadimisajad ei ole ainukesed asjad, mis häirivad. Tehnilisi probleeme leiab ka teisi, alustades väiksemate graafilistest viperustest kuni suuremate probleemideni välja, kus mõne koopa osa asemel laiutab suur graafiline auk, kuhu astudes lõpmatusse kukud.

Või siis satud mõne glitch'i otsa, kus peale surmasaamist paigutatakse sind tühja koha peale, kus saad end siis korduvalt surnuks kukkuda. Või paigutatakse sind hoopis laserkiirte vahele tõmblema või kohta, kus koheselt elektripalliga vastu nägemist saad. Mida edasi, seda rohkem selliste probleemide otsa satud.

Hoolimata tehnilistest probleemidest on ReCore'i esimene pool siiski nauditav, maailma avastamine ja lahingute pidamine oli huvitav ja lugu omapärane. Üle saab ka mõnedest tobedatest "hüppa siia ja sinna" koobastest, sest neid võib vabalt vältida.

Aga siis jõuad tornini ja igasugune lõbu on nagu käega pühitud. Korrus korruse haaval tuleb sul sooritada ebavajalikke jaburaid hüppeid – see osa on siis Mega Mani stiilis.

Vahepeal tuleb võidelda areenidel ka vaenlaste vastu, kellest jagusaamiseks oleks hea, kui oled level 25-30. Juhul, kui ei ole siis on targem vahepeal tornist väljas käia ning ennast ja oma corebot'te veidi leveldada.

Torni jõudes kaob ka lugu olematusse ja nii sa siis tegeledki korrus korruse haaval ühe ääretult nüri tegevusega. Võimalik, et masohhistlike kalduvustega mängurile võib see torni osa meeldida, mulle ei meeldinud. Kogu mäng olekski võinud läbi saada torni saabumisega ja lõbukollile pasunasse andmisega, need mõttetud tornilevelid oleksid võinud minu poolest olemata olnud.

Sel puhul oleks ReCore minult ka palju parema hinnangu saanud. Igatahes tean ma tulevikus nüüd neid teoseid vältida, kus Keiji Inafune, või tema stuudio Comcept arendamisel kaasa lööb.

Kokkuvõtteks ütlen, et kui sa oled suur Mega Mani mängude fänn, siis tasub ReCore'i kindlasti proovida, Lõpp ja osa koopaid on just sinule loodud. Kui sa aga pole masohhistlike kalduvustega ja väldid selliseid üksluiseid platvormilt platvormile hüppamisi ning ei taha ennast seaks vihastada, kui mõni hüpe untsu läheb ja sind seepeale kõikvõimalike glitch'idega kostitatakse, siis hoia sellest mängust eemale.

Hinde andmisel annaksin esimesele poolele neli ja pool punkti, kuid teine pool koos glitch'idega saab minult 1 punkti, mistõttu kokku saab teos ainult kaks ja pool punkti.

Lapsevanematele

PEGI süsteemi järgi sobib teos alates 12 eluaastast ja sisaldab vägivalda. Tegelikult sobib see ka noorematele. Minu 8aastane poeg mängis rõõmuga ja aitas hiljem ka mind mängu keerulisemates kohtades, kui ma peale korduvaid ebaõnnestumisi ja tobedaid glitch'e vihastasin.

Vägivalda on niipalju, et tuleb hävitada halvale teele läinud roboteid. Sellega kogu vägivald piirdub. Kindlasti mitte vägivaldsem kui Minecraft või Plants vs Zombies, nii et võin julgelt soovitada.

ReCore
Platvormid: Windows PC, Xbox One
Ilmumisaeg: 16. september 2016
Arendajad: Armature Studio, comcept
Levitaja: Microsoft Game Studios
Ülevaade tehtud: Xbox One'i variandi põhjal