Elisa tooteturunduse osakonna juhi Mailiis Ploomanni sõnul tuleb käreda pakase puhul tuleb arvestada, et mobiiltelefoni ei tasu pikaks ajaks külma kätte jätta, sest see vähendab tunduvalt aku mahutavust ehk lihtsamini öeldes aku peab ajaliselt kordades vähem vastu kui tavatingimustes. Seega tasub mobiiltelefon enda ligi hoida ja mitte unustada seda näiteks mõneks tunniks auto kindalaekasse.

Ekraani kasutamisel tuleb aga arvestada, et kindaga iga mobiiltelefoni ekraani avada pole võimalik ning ka kindata võib sõrm olla niivõrd külm, et kõne vastu võtmine osutub võimatuks. Muidugi aitab hädast alati välja soe ninaots, kuid tänapäeval on juba ka innovaatilisemaid võimalusi, mida kasutada.

Mailiis Ploomanni sõnul tasub teada, et uuematel mobiiltelefonidel on olemas režiimid, mis võimaldavad ekraani kasutada ka kinnastega. Täiesti asjakohase nimega on kindarežiim, mis tuleb telefonis külmemal ajal eraldi sisse lülitada. Kindarežiim on olemas näiteks Huawei Ascend P6, Samsung Galaxy S4 ja LG G2. Osad nutitelefonid võimaldavad kõne vastu võtta ilma ekraani puudutamata ning hoolimata ilmaoludest seadistada nii, et telefon võtab kõne vastu kindla liigutuse peale. Samsung Galaxy S4-le näiteks piisab kui viibata ekraanile käega ja kõne saabki vastu võetud.

Talvel on abiks ka hands-free seadeldised, mis võimaldavad nii nuti- kui ka muid mobiiltelefone kasutada ka liikumise pealt, ilma, et tuleks kasutada enda sõrmi. Hands-freed on enamikel telefonidel juba tehasepakendis kaasas. Kui originaalne hands-free ei sobi, siis turul on neid saadaval lai valik. Enamusel telefonidest võtab külgeühendatud peaseade kõne kohe automaatselt vastu, st sissetulevale kõnele vastamiseks ei pea telefoni välja võtma.

Eesti talve puhul tuleb arvestada ka lumelörtsiga, mis teeb telefoni märjaks ja on seadmele seetõttu vägagi ohtlik. Muidugi soovitame vihma ja lumelörtsiga telefoniga üldse mitte rääkida, vaid leida endale varjualune, kus vesteldes jääb ka mobiiltelefon kuivaks. Kui aga ikkagi juhtub, et mobiiltelefon kogemata märjaks saab, siis tuleb koheselt eemaldada aku ja seade veest või lumest kuivaks raputada. Mobiiltelefoni lõplikuks kuivatamiseks annab päris tõsimeeli kasutada riisikotti, sest kuiv pakiriis imeb seadmest niiskuse välja. Kui telefon on saanud niiskuse kahjustuse, soovitab Mailiis Ploomann alati läbi käia ikkagi ka hoolduskeskusest ning vaadata, et mobiiltelefon on igati töökorras.