Quantum Dot tehnoloogia aitab kvanttäpikeste suuruse reguleerimise teel tõhusamalt ekraanil värve kuvada. Need on tavaliselt 2-10-nanomeetrise läbimõõduga ehk võrdväärsed 50 aatomiga.

LED-ekraanil tagab lahendus kõrgema valguspuhtuse. LCD puhul aitab see elimineerida vajadust valge LED-taustavalguse ja värvifiltri järele.

Kui tavaline valge LED võimaldab värve, mis on fosforite lainepikkusega fikseeritud, siis Quantum Dot tehnoloogia võimaldab tänu lainepikkuste valguspuhtusele palju paremaid värve kuvada.

Pooljuhtmaterjalil, millest kvanttäpikesed koosnevad, on ekraanitööstuses praegu kasutatud materjalidest suurimad värvipuhtus ja valgusefektiivsus.

Tulemuseks on pilt, millel võivad olla suurimad tumedate ja säravate toonide erisused ning mis näeb välja dünaamiline ja tõeline. Ekraanil võib näha, mis on peidetud valguse ja varjude taha, näiteks must kass pimedas metsas või lumememm valges lumes.

Parima tulemuse annab teler, mis toetab ka kvaliteetset HDR sisu, eriti HDR 1000. Seda suudab Samsungi uus SUHD teler.

Võrreldes tavalise LCD-ga on Quantum Dot LED ekraani värvigamma kordades suurem.

See tähendab lausa 40-50% rohkem värve, 16 miljoni asemel ligi miljard. Mis aitab kogeda pilti nii tõelisena, et iga detail ja värvierinevused on selgelt näha.