Siin on valitud palasid PlayStation VR-i senisest mänguvalikust, mis küünib hetkel ümmarguselt 80 teose piirile.

Playstation VR Worlds

See on põhimõtteliselt viiest lühemast elamusest koosnev demonstratsioonikogumik, mis näitab, kui mitmekesine VR olla võib.

Tipphetkedeks sukeldumismäng Ocean Descent, mille käigus hai sinu sukeldumispuuri ründab, ja London Heist, briti krimifilmide vaimus thriller, kus sa oled osaline vääriskiviröövimüsteeriumis, mille käigus saab ka relva kätte võtta ning vastaseid ja nende sõidukeid tulistada.

VR Luge paneb sind selili ja sõidutab mööda asfalti allamäge (suunda muudad kiivrit pöörates), Danger Ball on põhimõtteliselt VR Pong ja Scavanger Odyssey sci-fi-stoori, mille käigus sa juhid robotit, tulistad tulnukate pihta ja hüppad hiigelhüppeid asteroidilt asteroidile, nii et seest õõnsaks tõmbab.

Mitme elamusega kaasnevad lisamänguviisid. London Heisti tulistamisgalerii on siin tipphetk. Skoorikogujate ja trofeeküttide jaoks jagub tegevust kauemaks. Kui see on su esimene VR mäng, siis tõenäoliselt käivitad seda ka selleks, et uudistavatele sõpradele nende esimene VR elamus pakkuda.

Kasutamismugavus

VR Luge ja Scavenger Odyssey, iseäranis viimane, ajavad sul tõenäoliselt südame pahaks. Ocean Descent, Danger Ball ja London Heist suure tõenäosusega merehaigust ei põhjusta.

Hinnang

Muljetavaldav, kuid saab otsa kiiremini kui jääkuubik kohvis.

***

Driveclub VR

Driveclub on, alates sellest, kui ta ilmastikuefektidega täiendati, üks silmaköitvamaid rallimänge, mis eales tehtud. Driveclub VR seda kahjuks ei ole. Iseäranis liikumises, kus sinust paarkümmend virtuaalmeetrit eespool sõitvad autod peaaegu hallikaks pikslipudruks muutuvad ning ümbritsev häguseks virrvarriks.

Visuaalset poolt ilmestavad detailivaesus ja udusus. Graafikas kaks sammu tagasi, immersioonis üks edasi. Muus osas on see endiselt suurejoonline rallimäng, suure hulga sõidukite, radade ja ühismänguga.

Ehk siis sisult täismäng, mis ei jäta sind paari tunni järel kuivale nagu paljud lühikesed elamused, mida suhteliselt odavalt digitaalsel kujul osta saab.

Kasutamismugavus

Mitmed arvustustesaidid jätsid selle mängu hindamata, kuna ei leidnud ühtki töötajat, kellel mängides paha poleks hakanud. Asi ei tundunud mulle nii hull, kuid pikemate sessioonide ajal lööb ebamugavustunne lõpuks sisse, iseäranis siis kui kiirel sõidul näiteks kurvi võttes küljeaknast välja vaadata.

Kui paha hakkab, võib mahajahtumiseks mõnda oma kogusse hangitud sõidukit lähemalt uudistada või tuunida.

Hinnang

Palju sisu, kuid pilditagasikäik on silmatorkav.

***

RIGS: Mechanized Combat League

RIGS oli proovitud mängudest originaalseim, visuaalselt üks muljetavaldavamaid ning mänguliselt kiire ja terav. See on e-sporter, kus areenidel võtavad üksteiselt mõõtu mehitatud suured robotid.

Alates üksteise pikalitulistamisest, lõpetades mänguviisidega, mille käigus peab oma robotiga vertikaalse lahinguvälja kohal kõrguvast korvpallirõnga hiiglaslikust analoogist läbi hüppama või palli vastasmeeskonna väravasse kandma, et punkte koguda, see on absoluuselt lummav meelelahutus mitmikmänguna.

Kõvasti lukustatud kraami avamiseks, erinevad väljakutsed, mänguviisid – muljetavaldavalt palju sisu. Kui sind esimest korda purunenud robotist areeni kohale katapulteeritakse, häälitsed sa nagu noor Heli Lääts.

Kasutamismugavus

Masinat saab juhtida nii pea kui ka DualShock-kontrolleri abil. Mõlemad ajavad pea pööritama, aga mitte punkti, kus enam mängida ei saaks.

Hinnang

See on väga asjalik e-sporter, aga kas su magu selle hiigelhüppeid, järske pöördeid ja jänesehaake kannatab, on omaette küsimus.

***

Super Stardust Ultra VR

See on vana hea Super Stardust, aga seekord hõljud sa hiiglasliku planeedi kohal ja saad proovida ka spetsiaalselt VR-i jaoks tehtud FPS-mänguviisi.

Palju sisu, aga sa ei peaks seda mängu esimese asjana ostma. FPS osa muutis mu peale kümneminutilist sessiooni uimaseks ja tagasi ei kutsunud.

Kasutamismugavus

Kuni FPS-i kallale ei asuta, peaks mängusessioon ka tundlikumale mängurile talutav olema.

Hinnang

Põhimänguosa jah, FPS ei.

***

Robinson The Journey

Ma soovisin seda seiklust läbida, sest Cryteki VR mäng on visuaalselt võimas, seab su planeedile, mida asustavad dinosaurused, lubab probleeme lahendada (mõistatused on küll algupärased, aga need on vähemalt olemas) ning keskkonnas sebivaid ja trampivaid elusolendeid uurida.

See on hoolikalt loodud huvitav, veidi kõhegi maailm, mille vaatemängulisusele saavad vastu üksikud VR mängud.

Kahjuks oli see proovitud teostest üks hullemaid enesetunderikkujaid. Iga pööre, iga liikumine, iseäranis tagurpidi minemine, aga ka iga ronimissektsioon kiskus seest õõnsaks, tekitas külma higi ja iiveldust.

Kasutamismugavus

Minu jaoks kõige hullemat enesetunnet tekitanud mäng. Punktini, kus ma alla andsin ja ennast ka selle pärast veidi halvasti tundsin.

Hinnang

Nagu pärismäng, kui kõht ja jalad kannavad, siis see tasub proovimist.