Arenenud sensoritega varustatud nutiseade loob ümbritsevast keskkonnast kolmemõõtmelise mängumaa ning hakkab selle kohta mitmesugust infot koguma, esitama ja mõtestama.

Selle abil võiks lasta end näiteks poes kindla tooteni juhatada, võõras kohas või hoones raskusteta liikuda, planeerida, kuidas mööbel ruumi sobituks...

Project Tango loojad-arendajad on Google'i tiim Advanced Technology and Projects (ATAP) ehk üks osa Motorolast, mille Google endale jättis ega Lenovole edasi ei müünud.

Praeguse prototüübi sensorid teevad üle 250 000 3D-mõõdistuse sekundis ja värskendavad reaalajas infot seadme asukoha ja paigutuse kohta. Nii valmibki ümbritseva kohta 3D-kaart.

ATAPi juht Johnny Lee, kes töötas varem Microsofti Kinecti-tiimis, ütleb nii: "Eesmärk on anda mobiilseadmetele inimeste omaga võrreldav ruumi ja liikumise tunnetusoskus."

Tango kasutamiseks pole tingimata vaja spetsiaalset tarkvara: selle abil kogutav-esitatav info võiks rikastada tavalisi Androidi-äppe.

Võimalusi on palju, alates videomängudest kuni rakendusteni, mis aitavad nägemispuudega inimesel tõhusamalt orienteeruda.

Tango arendajate eesmärk on hetkel peamiselt uurida, mida kõike sellega mobiilseadmes üldse teha saaks.

Foto: tootja

Seda siiski kindlates riistvaralistes piirides. Tähtsaim komponent on Movidiusi nägemisprotsessor Myriad 1, mille liikumis- ja sügavustaju andurid töötavad mobiilseadme kohta mõistliku energiakulu juures. Lisaks on seadmel 5-tolline puuteekraan ja 4 MP kaamera.

Google'i esindajad otsivad projektile hetkel tarkvaraloojate hulgast sobivaid partnereid ja toodavad nende tarbeks 200 Tango eksemplari.

Google'i uudsetest seadmetest on viimasel ajal palju avalikkuse tähelepanu kogunud teadupärast nutiprillid GLASS.

Prillide ilmumisaeg on veel lahtine, aga tulevane edu ja levik sõltuvad kindlasti suuresti sellest, kas äpiloojad leiavad ja loovad nende jaoks piisavalt lahedaid kasutusviise.

Sama võib öelda Tango kohta, aga erinevalt GLASSist on sellise seadme jaoks tunduvalt lihtsam kasulikke kasutamisviise kujutleda.