Valmidus raha kulutada on aga olemas, nii et kindlasti pole midagi imelikku ka nutika kassitualeti ilmumises.

Jaapani elektroonikahiid Sharp toob juuli lõpus kodumaal müügile just selle toote, hind 24 800 jeeni ehk umbes 195 eurot.

Nutikas tähendab, et seade peab interneti teel andmesidet. Miliseid andmeid kassiliivakast edastab? Õigupoolest täitsa kasulikke. See on võimeline loomakest kaaluma ja ta võimalike terviseprobleemide leidmiseks tema uriini analüüsima, ning kokkuvõtteid omaniku nutiseadmesse saatma.

Jah, sellega seostuvad moodsad märksõnad tehisintellekt ja asjade internet, aga need ei asu tualeti sees või küljes, vaid peavad kastiga interneti teel ühendust ja teevad analüüsi ära.

Lahendus kasutab Jaapani Tottori ülikooli ja Sharpi uuringus kogutud andmeid kasside neeru- ja kuseteede kohta, mida võrrelda tualetikasutaja "toodetud" uriiniprooviga. Selline teenus pole aga tasuta, vaid hakkab maksma 324 jeeni ehk umbes 2,5 eurot kuus.

Kuna Jaapani rahvastik jõudsalt vananeb, on kasvanud kasside populaarsus koerte ees, sest nende eest on ju kergem hoolt kanda, kasvõi seetõttu, et kassi ei pea jalutama viima.