Kuigi vaadates üldist juhtmevabade kõrvaklappide maailma pole tegu millegi uuenduslikuga, on uutel klappidel lõpuks olemas aktiivne mürasummutus. Samas ei jäta need inimest täielikult teadmatusse - firma tõdeb, et on loodud ka nn transparency mode, mis võimaldab mürasummutuse välja lülitada ning kuulda paremini hoopis seda, mis välismaailmas toimub.

Apple'i sõnul on kõvasti vaeva nähtud ka toote disainiga ning uued klapid peaksid olema oluliselt mugavamad. Samuti tuleb klappidega kaasa kolm erinevat paari silikoonist kõrvaklapiotsi, et inimene võiks leida täpselt selle suuruse, mis tema kõrvaga kokku läheb.

Ühe laadimiskorraga võimaldab karp ettevõtte ametlike andmete kohaselt muusikat kuulata enam kui 24 tundi, ühe laadimisega suudavad klapid muusikat esitada aga maksimaalselt 4,5 tundi. Samas ei pea pideva laadimise pärast ülemäära muretsema, klappidel kasutatakse ka kiirlaadimislahendust, mis võimaldab viie minutiga sinna laadida vajaliku energia, et muusikat kuulata vähemalt tunnikene.

Klappide karpi on võimalik ka juhtmevabalt laadida ning selleks sobivad kõik Qi standardit kasutavad laadijad. Tehnilistest andmetest toob Apple veel välja, et kuigi uued AirPodid on higi ja niiskuse suhtes vastupidavad, ei ole need veekindlad.

USA-s saab uute AirPodside hinnaks olema 249 USA dollarit. Varasem praktika on näidanud, et Eesti turul on Apple'i uute toodete hind tavaliselt sama summa eurodes või olenevalt edasimüüjast kuni paarkümmend eurot kõrgem.