The Guardian kirjutab, et nädala algusega võrreldes on bitcoini väärtus kukkunud juba 30%. Ainuüksi tänane langus on olnud 11-12%.

Languse üheks põhjuseks on investorite mure piirangute pärast, mida regulatiivorganid krüptovaluutadele kehtestada võivad. Enne jõule jõudis bitcoin oma senisesse tippu, siis oli selle hind peaaegu 20 000 dollarit ehk 16 000 eurot. 2008. aasta ülemaailmselt majanduskriisi täpselt ennustanud Roubini ütleb aga, et praegune langus on märk sellest, et allakäik on alanud ja digivaluuta väärtus vajub varsti nulli.

Viimatine langus järgnes raportitele, mille kohaselt uurivad USA võimud, kas mullune bitcoini väärtuse tõus võis olla tingitud turu manipuleerimisest.

Samuti on India, Lõuna-Korea ja Hiina võimud krüptovaluutad teravdatud tähelepanu alla võtnud ja soovivad neid jõulisemalt kontrollida. Veel on digiraha valusa hoobina tabanud uudis, et Facebook on igasuguseid krüptovaluutareklaame keelustamas ning lisaks mõjus kursile negatiivselt eelmisel nädalal toimunud Jaapani krüpovaluuta vahendusplatvormi Coincheck häkkimine, mille raames varastati sealt 500 miljoni dollari väärtuses krüptoraha nimega NEM.

"Poliitikud ja regulaatorid on mures. Peaaegu kõigi G20 liikmesmaade esindajad räägivad selle mahasurumisest," ütles Roubini Bloomberg TVle. "Me ei saa lubada, et bitcoinist saaks justkui järgmine Šveitsi pangas asuv konto, mida maksudest kõrvalehiilijad ja kriminaalid kasutavad."