Siin ei maksa unustada, et menüü rikkalikkus sõltub riigist, kus seda kasutad. Filmi- ja sarjatootjad pole aastast 2016 hoolimata veel kõik valmis oma toodangut kohe terves maailmas pakkuma, sellega seotud lepingud ja reeglid kuuluvad veel kuhugi vanemasse ajastusse.

Netflix ja ka teised videoteenused mahendavad kirjeldatud probleemi nii, et on hakanud ka ise sisu tootma, mida siis rahumeeli kõikjal pakkuda.

Ja veel hea kvaliteediga nii sisuliselt kui ka tehniliselt! Need võidavad südameid ja auhindu ning kasutusel on tihti ka 4K resolutsioon, mida tavatelekanalitelt pigem ei saa. HDR-ist rääkimata.

Netflix paiskab tänavu ekraanidele koguni 600 tunni jagu omatoodangut – usutavasti 126 eri filmi või sarja – ja katsetab kodumaal USA-s koguni nendest osade toomisega kinolevisse.

Tuleval aastal on omatoodangut aga juba palju rohkem, ümmarguselt 1000 tunni jagu. Aasta jooksul uuest lisanduvast moodustab see umbes 2/3. Plaan on jõuda 50/50 suhteni.

Netflix on laienenud oma sõnul praeguseks "enam kui 190 riiki" ja sellel on tänavuse oktoobri seisuga 86 miljonit kasutajat.

Neist üle poole ehk 47 miljonit elavad USA-s, kus on enamike riikidega võrreldes ka palju kopsakam sisuvalik. Kui saame aina enam kvaliteetset Netflixi omatoodangut, siis võib ka kasutajate arv jõudsalt suureneda.

Üks tähtsamaid riike, kus Netflix veel ei tegutse, on Hiina. See on küll suure teenimispotentsiaaliga koht, aga poliitilistel põhjustel kurikuulsalt keeruline turg välismaalastele sisenemiseks, või ka kohalikele rahvusvahelisele areenile välja murdmiseks.

Netflix piirdub hetkel Hiina konkurentidele oma sisu litsentseerimisega, nagu sarjad "Narcos" ja "Daredevil".

Kõik teenuse kasutajad võivad aga järgmise suure asjana oodata offlain-režiimi ehk võimalust Netflixi vähemalt osaliselt nautida ka netiühenduse puudumisel. Seda nii arvutis kui ka äpi teel.

Veebikõmu vähemalt kinnitab, et võimalus on tulekul ning juba tänavuse aastanumbri sees.