Otsustad, et naljakat olukorda on vaja sõpradega jagada – võtad taskust või käekotist telefoni ja avastad, et palavalt armastatud nutitelefon ongi see, mis nukralt piiksub, kirjutab Kiip.ee.

Nutitelefoni omanikuna on paramatus, et ühel hetkel puutud millegi taolisega kokku. Igasugu Messengerid, Skype'id, Yo'd ja kõik muu koormavad seadme akut päeva jooksul piisavalt, et ühel hetkel on ta energiast tühjaks jooksmas.

Sääraste olukordade vältimiseks tuleks teada mõnda lihtsat nippi, kuidas saab piiksude kostumist edasi lükata.

Sulge taustal töötavad rakendused

Esmalt sule kõik taustal töötavad rakendused, mida sa reaalselt pole tükk aega kasutanud.

iPhone'iga tuleb selleks kaks korda vajutada Home-nupul ning avanenud aknakesed tuleb ükshaaval ekraanil nn ära visata. Androidil on see pisut lihtsamaks tehtud – vajuta ekraani all nurgas olevat ikooni, kus on üks aken teise peal. Üldjuhul kuvatakse rakenduste kõrval eraldi nupp, mis sulgeb kõik rakendused korraga.

Lisaks aku säästmisele vabastab see seadme mälu ning telefoni käsitlemine peaks pisut kiiremaks minema.

Reguleeri ekraani taustavalgust

Alati ei ole kasulik, et telefoni taustavalgus oleks keeratud maksimumi peale. Ka ei ole alati mõistlik lasta telefonil endal valida taustavalgust.

Aku säästmise eesmärgil soovitame seda, et keerad heleduse ligikaudu 20% peale. Enamikes tingimustes on see piisav, et ekraanilt oleks midagi näha. Vajadusel saab seda (ükskõik millise operatsioonisüsteemiga) telefonil kiirelt muuta.