LG igakevadine G-seeria tipptelefon on tavaliselt maikuu alguseks juba ilmunud, aga tänavune lasi end oodata. (Pressiteade ütleb, et see jõuab lähipäevil müügile esmalt Lõuna-Koreas ning seejärel teistel peamistel turgudel Põhja-Ameerikas, Euroopas, Ladina-Ameerikas ja Aasias.)

Pole ka ime, sest tehisintellekti telefonis kesksele kohale asetamine on keeruline. Teised suured Androidi tootjad nagu Samsung ja Huawei on seda proovinud, aga kasutaja seisukohast on endiselt poolvõimatu öelda, kas TI muudab tõesti elu paremaks, näiteks aitab ilusamaid mobiilifotosid teha.

LG ei viitsinud teiste kombel samast lipulaevast kaht eri varianti luua. Need põhimõtteliselt eksisteerivad (G7 ThinQ ja G7+ ThinQ), aga näitajaid vaadates on ainuke erinevus töömälu ja failiruumi suuruses, ühel on seda vastavalt 4 ja 64 GB, teisel 6 ja 128 GB.

Minu meelest värskendav otsus, sest huvilisel on palju kergem sobivat valida, kui ei pea ka ekraani-, aku- ja kaameraerinevusi vaagima. Teised tootjad sunnivad pikemalt mõtlema, et kas tahad võimekama kaamera eest märgatavalt rohkem maksta.

LG G7 kõigis neljas müügilejõudvas värvitoonis (Foto: tootja)

Tehisintellekt on ootuspäraselt abiks pilti tehes, mille jaoks leidub 19 režiimi, ja soovitab nende isikupärastamise nippe kolme efektivalikuga.

Tore lisa on eelpaigaldatud äpp Google Lens, mis aitab mingit päriselu-objekti telefonikaamera abil skännides selle kohta ruttu lisainfot saada. Toimib teoreetiliselt ka veebilehtede, visiitkaartide jms puhul. Selline rakendus on vähemalt teoreetiliselt digiabilise võimekas käepikendus.

LG täiendas ka Google Assistanti digiabilist lisakäskudega, mis puudutavad peamiselt mobiilipiltide tegemist. Eesti keeles see aga muidugi ei toimi.

LG ei taha veel hinda avalikustada, aga G7 maksab ilmselt rohkem kui G6, mille hind USA-s oli 650 dollarit.

Uue mudeli värvivalikud on hall, must, sinine ja roosa. Turunduskeeles täpsemalt plaatinahall, koidikmust, maroko sinine ja vaarikroosa. Väga glamuurne. Metallraam ka ümber.

Suurim muudatus välimuses tuleb esiküljel nn mügara kujul, mis paljudele küll ei paista meeldivat, aga on Androidi telefonide tootjate jaoks üks kuumimaid disainivõtteid, mida hetkel kasutada.

Põhinäitajad ka:
ekraanitõmmis