See võimaldab seadet turvata ja kiiresti lahti lukustada ilma salasõnadega jändamata, aga ka erinevad toiminguid kiiremaks ja mugavamaks muuta, alustades mobiilimaksetest kuni kaamera käivitamiseni.

Praegustes nutiseadmetes kasutatavatel sõrmejäljelugejatel on siiski ka puudusi – kasutamise mugavus oleneb paigutusest ja lugeja suurusest, mõni sensor ei oska märga näppu lugeda või on aeglane...

LG Innoteki loodud uudne sõrmejäljelugeja on lahe selle poolest, et seda ei pea näiteks nn kodunupu alla peitma. See elab täiesti lahedalt seadet ennast katva klaasi all, nii et mahub hästi ka esiküljele.

Klaas kaitseb lugejat ka kriimustuste ja vee eest. Ja täpsus olla lausa suurepärane: autorite väitel eksib süsteem vaid 0,002% juhtudest.

LG ei täpsustanud veel, millal või millistes nutiseadmetes uudset lugejat proovida saaks.

Küllap ilmub uudne lugeja esimesena mõnes LG enda tootes, kuna firmale meeldivad väga nii sõrmejäljelugejad kui ka olemasolevat pinda võimalikult tõhusalt ära kasutavad nutiseadmed.

Suured telefonitootjad nagu Apple ja Samsung eelistavad tihtipeale selles vallas iseloodud lahendusi, mis lisab taas kinnitust hüpoteesile, et uut leiutist näeb esimesena mõnes LG aparaadis.