Edasi ei jää üle muud kui külmkapi esiküljel oleva LCD-ekraani abil tellida enda koju uued toiduained. Kas niisugune süsteem leiab oma tee ka Euroopasse ning mis kujuneb hangitavate toiduainete hinnaks, see selgub juba pärast LG pärast pressiüritust.

Mullune variant:

Pressiteade: LG esitleb koduelektroonikamessil IFA 2013 Smart Home süsteemi

Tallinn, Eesti, 5. september 2013 – Tehnoloogiaettevõte LG Electronics (LG) esitleb tarbeelektroonikamessil IFA 2013 elu veelgi mugavamaks muutvat Smart Home süsteemi, mis võimaldab täiustatud efektiivsust ning kasutajamugavust. Vajutades Smart Control kontrollkeskuse kaudu NFC Tag-on sümbolile, saavad kasutajad kiirelt ja mugavalt kontrollida ja jälgida oma pesumasinat, nõudepesumasinat, iseliikuvat tolmuimejat ning ahju.

LG nutiseadmed jagunevad kahte gruppi, mis on küll eraldiseisvad, ent teineteist täiendavad. Esimene grupp hõlmab selliseid energiasäästlikuid tooteid nagu Inverter Linear Compressor, Inverter Direct Drive, Kompressor™ ja Lightwave. Teise gruppi kuuluvad innovaatilised nutitehnoloogiad nagu Smart Manager, Smart Diagnosis™, Smart Access, Smart Adapt ja Smart Grid Ready, mis võimaldavad veelgi suuremat kasutajamugavust.

LG külmik on varustatud mitmete nutitehnoloogiatega. Smart Manager muudab külmiku toidujuhtimissüsteemiks. Kasutajad saavad seadme LCD paneeli või nutitelefoni kaudu omada ülevaadet külmikus olevatest toiduainetest ust avamata. Lisaks saab Smart Manageri abiga hoida silma peal toodete säilivusaegadel ning saada süsteemilt nõu, mida olemasolevatest toiduainetest valmistada.

Smart Access lisa lubab kasutajatel tutvuda külmikusisuga iOS- või Android-telefonide kaudu. Smart Shoppingu abil saab poodelda aga otse külmiku LCD paneeli vahendusel. Tooteid saab automaatselt juurde osta, kui olemasolevad on otsa saamas või manuaalselt lisatoiduaineid juurde valides.

LG unikaalne Health Manager lisarakendus oskab vastavalt kasutajaprofiilile soovitada individuaalseid retsepte ning koostada päeva- ja nädalamenüüsid. Selleks võtab seade aluseks kasutaja kehamassiindeksi, mida arvutab vastavalt personaalsetele andmetele nagu vanus, sugu, kaal ja pikkus.

LG Smart Diagnosis™ tehnoloogia on läbinud muljetavaldava uuenduskuuri, tänu millele suudavad LG nutiseadmed nüüd veelgi paremini tuvastada oma probleeme ja teavitada neist Wi-Fi või NFC vahendusel ka kasutajat. Lisaks on LG nutikülmikul Smart Grid Ready, mis märgib seda, et külmik reguleerib automaatselt temperatuuriseadeid vastavalt muutuvatele energiakuludele, luues nii praktilise ja nutika energiasäästmise lahenduse.

LG nutipesumasin on varustatud Smart Access, Smart Adapt, Smart Diagnosis™ ja and Smart Grid Ready võimalustega. LG Smart Diagnosis™ teavitab kasutajaid tehnilistest probleemidest Wi-Fi ning NFC vahendusel. Smart Adapt võimaldab nutitelefoni kaudu laadida alla erinevaid pesupesemise tsükleid otse pesumasina LCD paneelilt. Nii saavad kasutajad jälgida pesumasina olekut ning teha soovitud valikuid nutitelefoni või LG nutiteleri kaudu.

Smart Access hoiab kasutajaid kursis pesumasina seisukorraga olenemata asupaigast. Seetõttu ei ole põhjust muretsemiseks, kui kodust lahkudes pesumasin töötama jääb. One Touch Washing funktsioon lihtsustab pesupesemise protsessi sellega, et võimaldab kasutajatel nutitelefoni rakenduse kaudu määratleda, millist tüüpi pesu pestakse. NFC vahendusel valib LG pesumasin seejärel automaatselt sobiva pesupesemise režiimi.

Ka LG nutipliit on varustatud Smart Access, Smart Adapt ja Smart Diagnosis™ võimalustega. Tänu Wi-Fi ühendusele on kodukokkadel võimalik nüüdsest jälgida nutitelefoni kaudu oma pliidi seisukorda, otsida retsepte ning tuvastada probleeme. Ka ilma Wi-Fi ühenduseta saavad kasutajad NFC vahendusel programmeerida nutipliidi vastavalt retseptile. One Touch Cooking võimaldab nutitelefoni vahendusel valida sobiva küpsetamisprorammi, -temperatuuri ja -aja. Kuna enamikus Euroopa kodudes on eraldiasuvad köögid, on kasutajatel võimalik saada toidu valmimise kohta ka meeldetuletus.

LG uusim HOM-BOT tolmuimeja pakub samuti täiustatud nutitehnoloogilisi võimalusi. Smart Control võimaldab kasutajatel jälgida tolmuimejat nutitelefoni kaudu ning tolmuimeja saab kaugjuhtimise teel mistahes ajal lihtsasti tööle programmeerida. Cleaning History abil on lihtne jälgida tolmuimeja efektiivsust. Map View annab ülevaate sellest, mis on puhastatud ja mis mitte. Kasutajad saavad programmeerida tolmuimeja vastalt sobivale koristusgraafikule. Smart Diagnosis™ annab märku ka kõige väiksematest riketest ning soovitab võimalikke lahendusi.