Iga monitori puhul on üks suurimaid ja olulisemaid elemente selle paneel, sest läbi tolle kuvatakse ju meieni pilti. Põhiliselt eristatakse paneele kolmes tüübis – IPS, VA ja TN. IPS on kõige kallim ja aeglasem, kuid samas ka kõige täpsemate ja sügavamate värvidega. TN on kõige odavam ja kiirem, kuid halvima värvitäpsuse ja vaatenurkadega. VA paneel jääb üldiselt nende kahe vahele.

Benq EL2870U on 28-tolline TN paneel. Üldiselt on tegu kvaliteetse paneeliga, kuid TN ja HDR ei sobi oma vastuolulisuse tõttu kokku. Päris HDR-i jaoks on vajalik vähemalt 1000 nitti eredust, antud monitor saab pakkuda maksimaalselt 300 nitti. Seega pole tegemist päris HDRiga vaid nii-öelda pooliku versiooniga, kus tulemusi emuleeritakse. HDR-toe sisse ja välja lülitamiseks on paneelil olemas nupp ning kasutajakogemuse järgi saab öelda, et vahe on märgatav, eriti mängides. Samuti on ekraani all üks lisa – valgussensor, mis suudab adapteerida paneeli värvi ümbritseva valgusega. Lihtsamalt jälgib monitor valguse ja värvi muutumist ning kohandab oma seaded vastavalt. See on kasulik neile, kes teevad arvutiga palju tööd, ent soovivad oma silmi vähe väsitada. Kes aga seda ei sooviks? Kindlasti pole antud seade neile, kellele on oluline värvide õige kuvamine, näiteks pildi- ja videotöö tegijatele.

Lisaks on monitor varustatud Low Blue Light tehnoloogiaga, mis eemaldab sinise valguse, pikkuses 420-480 nanomeetrit, et vähendada silmade kahjustumist. Samuti on monitoril Flicker-Free tehnoloogia, mille tulemusel väsitab selle kasutamine vähem silmi.

Kastist välja võttes tunduvad monitori värvid ebaloomulikud. See tähendab, et esimese asjana tuleb seada sammud seadme menüüsse, mille kasutamine võib tunduda keeruline ja ebaloogiline, kuid ei midagi ületamatut. Täpseima värvikuvamise tarvis tuleb muidugi appi võtta professionaalne kalibraator. Meie testide tulemusel suutis monitor kuvada sRGB värviruumist 97%, Adobe RGB värviruumist 77% ning NTSC värviruumist 71%. Sellest on tavakasutajale rohkem kui küll, et nautida uusimaid mänge ning filme nii nagu need tegijate poolt mõeldud.