Kõnealune telefon kannaks edasi iPhone SE lippu, mis toodi turule 2016. aastal ning mis tõi kaasa revolutsiooni iPhone'i hindades. Kuigi telefonil oli vanemate mudelite disainikeel, oli soodne hind piisav argument nii mõnegi telefonifänni jaoks ning üldiselt saatis SE mudelit edu.

Nüüd loodab Apple taas seda retsepti kasutades edu korrata. Ming-Chi Kuo viitab, et iPhone SE 2 tuuakse turule samuti vanematele mudelitele sarnaneva välimusega. Kui SE laenas oma välimuse iPhone 5 mudelilt, siis uus mudel meenutab pigem iPhone 8 seeriat - telefonil on äärtega ekraan ning kodunupp.

Ka kõiki muid vidinaid, näiteks kaameraid on telefonis vähem. Tilu-lilu pakkumine pole ka Apple'i eesmärk, kavas on hoopis pakkuda odavat ja lihtsat telefoni, millel oleks uue iOS-i tugi ning mis seega motiveeriks hetkel vanemate iPhone'idega läbi ajajaid uut telefoni ostma.

See aga ei tähenda seda, et telefon iseenesest töövõimes olulisi järeleandmisi teeks. Praeguste andmete kohaselt oleks selles kasutusel A13 protsessorikiip, mida kasutatakse nii iPhone 11 kui ka iPhone 11 Prol. See tähendab analüütikute hinnangul ka seda, et tarkvarauuendusi võib odavtelefonile oodata aastate jooksul.

Kuna oleme siin juba korduvalt kasutanud terminit odavtelefon ja viidanud ka muidu soodsale hinnale, siis täpsemalt ka sellest. Kuo sõnul tuleb telefon kõige odavamas seades müügile 399 USA dollariga (64 GB sisemälu), kuid võimalik on osta ka 128 GB sisemäluga versioon, mille hinnaks saab maksimaalselt olema 499 USA dollarit.

Tõenäoliselt tutvustatakse telefoni järgmise aasta esimeste kuude jooksul. Traditsiooniks on saanud, et üks iga-aastane Apple'i üritus leiab aset märtsis. Ehk näeme uut telefoni juba siis.