Korpusest välja kerkivaid kaameraid on tihti kritiseeritud nende vastupidavuse pärast, mistõttu tundub veidi kummaline, et üldiselt pigem kindlaid lahendusi eelistav Hiina telefonitootja sellise valiku kasuks otsustas.

Ettevõtte konservatiivsusest annab aimu näiteks ettevõtte juhi Pete Lau kommentaar, et ka uuel OnePlusil juhtmeta laadimist oodata ei tasu, kuna juhtmega laadimine on lihtsalt niivõrd palju võimekam. OnePlusi laadimisstandard on küll kiire, aga kas see pikas perspektiivis juhtmevaba laadimisega konkureerida suudab, näitab aeg.

Kuid ettevõte on tegelikult ka varem riske ette võtnud - näiteks otsustati OnePlus 6T puhul ära kaotada kõrvaklapipesa, mida ettevõtte fännid läbi aastate tungivalt nõudnud on. Ettevõtte sõnul oli kõrvaklapipesa kaotamine vajalik, et teha ruumi ekraanisisese sõrmejäljelugeja tarvis.

SlashGeari andmetel on OnePlusi uuel mudelil lisaks üles kerkivale kaamerale 6,5 tolline OLED ekraan ning ekraanisisene sõrmejäljelugeja nagu OnePlus 6T-l. Küll aga on telefonile juurde oodata veel üht tagakaamerat, mille eesmärgiks on mõõta sügavust (3D TOF sensor). Sisuliselt on tegemist sama kaamerasüsteemiga, mille leiab Hiina turule suunatud sõsarfirma Oppo R17 Pro küljest.

OnePlusi esindajad on varasemalt viidanud, et OnePlus 7 saab olema esimene telefon, millelt võib leida uue, Snapdragon 855 protsessorikiibi. Uus kiip on 7nm tehnoloogiaga ning on seega märkimisväärselt kiirem, kui Snapdragon 845. Aga kas aeglased protsessorid on midagi, mis telefonitarbijat tänapäeval veel kimbutaks? Tipptelefonide puhul julgen ma öelda, et pigem mitte.

Samuti on teada, et ettevõte töötab oma esimese 5G telefoni kallal - kas see on OnePlus 7 üks variantidest? Kas oodata on eraldi mudelit? See pole hetkel veel teada. Spekuleeritakse, et OnePlus loob kaks eraldiseisvat mudeliperekonda - kallis 5G perekond, mille võivad osta need, kellel raha üle on ning 4G mudeliperekond, mis jätkaks praegust liini ning pakuks hea hinnaga võimekaid telefone.

Tõenäoliselt tuleb OnePlus 7 müügile millalgi suve alguses - varasemad OnePlusi tutvustusüritused on näidanud, et telefoni tasub oodata mai- või juunikuus.