Lisaks lubavad mitmed M-seeriale kohased disaini- ja kasutusomadused X Varioga pildistajale teha kaadreid loovalt, paindlikult ja mõnuga, kirjutab Photoshopi ajaveeb.

Leica X Vario on tõepoolest midagi enamat absoluutselt kõigist varasematest kompaktkaameratest. Lisaks kompaktide kohta ebatavaliselt suurele ja vingele pildisensorile on kaamera küljes Leica Vario Elmar 18-46 mm f/3.5-6.4 ASPH suumobjektiiv.

Nii sensor kui seesama kaamera küljes olev objektiiv tõstavad oluliselt kompaktkaamerate standardeid, sest just need tagavad hea pildikvaliteedi

Kaamera ülemisel küljel on säriaja ja ava muutmiseks vajalikud rullikud olemas. Lisaks on objektiivi küljes nii suumi- kui fookuserõngad.

Alustades laiadest võtetest siseruumides ja maastikel ning lõpetades lähedalt tehtud portreefotodega, Leica X Vario fookuskauguse vahemik toob "väikeste kaameratega" tehtud piltidesse hoopis uusi tuuli.

X Vario muudab veelgi mitmekülgsemaks võimalus filmida 1080p HD videosid, millega saab kõike ümbritsevat jäädvustada 30 kaadrit sekundis.

Videosid saab salvestada ka MP4 formaadis ja üles laadida otse sotsiaalmeediasse või teistele seadmetele. Samuti on kaamerasse lisatud filter, mis takistab tuulest ja üleüldse keskkonnast tekkinud helimüral videodesse sattumist.

Erinevalt tüüpilistest kompaktkaameratest saab Leica X Vario abil teha pilte seinast seina. Järsust ja spontaansed kaadrid? Teravad ja kenad. Hoolikalt ettevalmistatud kompositsioonid? Samuti ilusad! Kaamera suur valikuvõimalus ja kiire ning täpne autofookus suudavad anda häid tulemusi igat tüüpi fotograafidele.

Olgugi et kaamera on oma välimuselt lihtne, on palju rõhku pandud disainile. Käepärasus, lineaarne disain ja head materjalid, mida on kasutatud ka teistel Leica M-seeria kaameratel.

Näiteks pealmine plaat on tehtud tugevast alumiiniumist, just nagu Leica M-il. Koos robustse metallkonstruktsiooni ja stiilse nahast korpusepealse osa abil on X Variost loodud Leica kaameratele kohaselt mugav ja ilus fotoaparaat.

Hind hakkab Leica kaameratele kohaselt olema parajalt kopsakas: 2850 eurot!

Kaamera on igatahes vinge, aga kas taoline hind end ka ära tasub, ei oska ette öelda. Eks ootame, vaatame ja näeme!