Vana Nokia 3310 omaaegsed müüginumbrid olid pärast seda, kui telefoni septembris 2000 esitleti, tõeliselt võimsad - kokku müüdi seda 126 miljonit eksemplari. Uus versioon pole mõistagi samasugune, vahepeal on ju peaaegu 20 aastat möödunud. Modernne 3310 on pisut väiksem, kergem ja moodsam. Sel on erinevalt esivanemast 2-megapiksline kaamera, micro-USB sisend laadimise ja andmete jaoks ja 2,4-tolline QVGA ekraan.

Harjumuspäraste, moodsate nutifonidega võrreldes on uuel-vanal Nokial muidugi olulisi puudusi, näiteks 3G ja 4G mobiilside toe puudumine (2,5G EDGE on maksimum), pole ka GPS-i. Telefoni enda mällu mahub naeruväärselt vähe ehk 16 MB andmeid, ent MicroSD lisamisega saab 32 GB lisaruumi juurde tekitada (kui seda pole, pole mõtet pildistama hakatagi). Kuid aku pidavat olema nagu vanadel nutiajastu eelsetel telefonidel ehk tõeliselt kauakestev.

Uue telefoni tootja HMD, mil on Nokia nime all telefonide toomise litsents (ja mille koosseisus on palju omaaegseid Nokia veterane), väidab, et uus 3310 peab ühe laadimiskorraga vastu kuu aega ehk 31 päeva (seda standby-režiimis) ja järjest võiks ühe laadimisega rääkida 22 tundi.

Forte kirjutas kaks kuud tagasi, et mai teises pooles peaks telefon ka siiakanti jõudma. Tele2 Eesti kommunikatsioonijuht Liina Liiv ütles täna Fortele, et nii see tõepoolest oli ja esialgse info järgi, mis maaletoojalt pärines, pidi esmane kogus Nokia 3310 telefone meile mais jõudma. Aga suurte turgude nõudlus sai takistuseks.

"Kuna 3310 järele oli nõudlus prognoositust hulga suurem, siis esmajärjekorras jaotati kogused suuremate turgude vahel ning seetõttu saab Baltikum oma telefonid hiljem," ütles ta. "Kuuldavasti pidid siia jõudvad kogused olema ka väiksemad. Hetkel ei ole teada, millal telefon Eestisse jõuab."