Paraku sisaldab Google'i veebibrauser Chrome endas funktsionaalsust, mis on mõeldud just selleks, et kuvada kasutajale kõik ta paroolid, vahendab Kahvel.ee.

Ülimalt ebaturvalise paroolide varundamise viisi brauseris Chrome avastas veebiarendaja Elliot Kember, kes märkas seda, kui üritas viia Google'i brauseri infot üle teise veebilehitsejasse.

Kember leidis, et kui sisestada brauserisse aadress chrome://settings/passwords, kuvatakse kasutajale kõik paroolid, mis on Chome'i kunagi salvestatud. Vaid üks klikk ja parool on nähtaval – nii lihtne see ongi.

Foto: ekraanitõmmis

Chrome'i turvalisuse eest vastutav Google'i töötaja Justin Schuh väidab, et tegu ei ole veaga, vaid rakendus peabki nõnda töötama.

Schuhi sõnul ei soovi Google kasutajatele jätta väära nägemust turvalisusest. Google leiab, et kui kurikael on saanud juba füüsilise ligipääsu arvutile, on mäng nii-öelda läbi ehk kasutajal ei ole mingit võimalust enda isiklikke asju turvata.

Brauserite Safari, Firefox ja Internet Explorer puhul küsitakse alati kasutaja arvuti parooli, enne kui avatakse talle ligipääs varundatud paroolide juurde.