Mees eelistas ise "Matrixi" filmidest pärinevat varjunime Neo ja soovis enda sõnul paljastada osapooled, kes Läti majanduskriisist kasu lõikavad.

Osadele Läti inimestele kultuskangelaseks kujunenud mees nimetas end Fourth Awakening People's Army häkkerigrupi liikmeks, mis varastas Läti Maksuametist kolme kuu jooksul üle seitsme miljoni salajase maksualase dokumendi, kuni tuhande firma kohta. Arvati, et ta asub Suurbritannias.

Läti rahvakangelast ootas kuulsusetu lõpp: politsei sai ta kätte ja tegi kindlaks, et ta on Ilmars Poikans, kes töötab Läti ülikooli arvutiteaduse osakonnas tehisintellekti uurijana.

Politsei võttis 31aastase mehe kolmapäeval vahi alla, kuid ta pääses juba neljapäeval vabadusse. Ametlik põhjus, miks ta ei pea kohtu ette minemise eel luku taga istuma, oli koostöövalmidus. Ju siis pudenes sealt mõni uurijaid huvitav kuldmuna. Siia loetakse ka seda, et ta end täielikult süüdi tunnistas, muidugi.

Kolmapäev, 12. mai on üllataval kombel ka päev, mil maailma kinodes alustas oma võidukäiku värskeim "Robin Hoodi" film nimiosas Russell Crowe'iga. Sealt pärineb ka pilt uudise juures, kuna mingit relevantset pilti lihtsalt polnud.

Neo toetajad korraldasid valitsuse hoones lühikese meeleavalduse ja Läti meedia kritiseeris laialdaselt politseireidi teleajakirjaniku koju, kes infolekke teemat kajastas. Riigi ombudsman lubas uurida, kas sellega on rikutud ajakirjaniku sõnavabadust. Iroonilisel kombel kogunesid inimesed meeleavalduseks tänu Twitteris agiteerimisele.