Teisel kohal (15%) olid katsed sisse logida keelatud sotsiaalvõrkudesse, kolmandal (12%) aga katsed alla laadida illegaalne tarkvara. Kusjuures juunis, võrreldes maikuuga, kasvas vanemliku kontrolli käivitumine sotsiaalsete võrgustike kategoorias.

Lastele ebasoovitatavate ressurside blokeerimise juunikuu statistika näitab suhteliselt võrdset päevasisest aktiivsuse jaotumist kella 10st kella 24ni. Võrdluseks oli õppeaasta sees olulisem aktiivsuse tipp pealelõunasel ajal, kui lapsed tulid koolist tagasi ja istusid vanemate järelvalveta arvuti taga. Samas langes koolivaheajal vanemate poolt lapsi sobimatu Interneti sisu eest kaitsmiseks aktiveeritava vanemliku kontrolli funktsiooni käivitumiste üldarv peaaegu kahekordselt.

"Vanemliku funktsiooni käivitumiste üldarvu langustendents on seotud sellega, et paljud lapsed on suvevaheajal kodust ära ning veedavad vähem aega arvuti ees. Kuid juhtudel kui nad siiski jäävad koju, on tõenäesus et lapsed sattuvad ebasoovitatud kodulehekülgedele isegi suurem kuna praegu on neil rohkem vaba aega, mida veetakse ilma järelvalveta", - märkas Kaspersky Lab-i tegevdirektor Balti riikides, Ungaris, Tšehhis ja Slovaakias Andris Steinmanis.

Internetis viibimisega seonduvate ohtude eest laste ja teismeliste kaitsmiseks on Kaspersky Lab-i viirusetõrje toodetes Kaspersky Internet Security 2012 ja Kaspersky PURE olemas vanemliku kontrolli funktsioon, mis võimaldab kontrollida arvuti ja Interneti kasutamisaega, teatud programmide käivitumist, failide allalaadimist ning ühtlasi kontrollida ka suhtlemist sotsiaalvõrgustikes. Muuseas, võimaldab vanemlik kontroll lapse arvutitegevusi kajastavate statistiliste aruannete vaatamist.