Spordikell (või selle väiksem ja funktsioonidevaesem vend aktiivsusmonitor) loeb üles kõik päeva jooksul astutud sammud ja kalkuleerib põletatud kalorid, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Kes juba spordiga aktiivsemalt tegeleb, saab selle vidina abil enda tegemistest hea ülevaate. Eriti kasulik on see aga tugi- ja arvutitoolisportlastele, keda nutikell terve päeva vältel rohkem liikuma utsitab. Liikumine muudetakse justkui päriselumänguks, millel auhinnaks paremad enesetunne ja tervis.

Vaatasime Photopointi e-poes ringi ja valisime sinu jaoks välja kolm parimat aktiivsusmonitori ja kolm parimat nutikella. Sellised, mis oleks väga hea hinna ja kvaliteedi suhtega, keskmisest parema funktsionaalsusega ja mida ostes alt ei lähe.

Reastame need siinsamas all üsna juhuslikus järjestuses ja kirjutame juurde ka, mis neid eristab ja mille poolest nad siis teistest paremad on.

Stiilne nuti-spordikell Garmin Vivoactive 3 saadab sind nii treeningsaalis kui ka igapäevatoimetuste kestel. Selle õhukese korpuse sisse on pakitud GPS-vastuvõtja, 24/7 pulssi jälgiv andur, 15 erinevat sise- ja välitreeningrežiimi, stressijälgimine, VO2max-mõõtmine ja ligipääs poele ConnectIQ, mis võimaldab kella erinevaid disaine ja rakendusi laadida.

Kõike seda saab opereerida puutetundlikult ja värviliselt Garmin Chroma ekraanilt, millelt saab lugeda ka kõiki nutitelefoniteavitusi, mis otse randmele hüppavad.

Puutetundlikkus ei piirdu kusjuures ekraaniga – uus Side Swipe'i funktsioon laiendab puutetundlikkuse ekraanilt ka kella servale, et teha menüüs liikumine veelgi mugavamaks.

Kõigi funktsioonide juures lubab Vivoactive 3 kesta kuni seitse päeva nutikella režiimis ning 13 tundi järjest GPS-i kasutades. Korpus on ka veekindel ning võimaldab tänu sellele ka ujumistreeninguid logida ning pesema minnes kella randmele jätta.

Multifunktsionaalne nutikell Fitbit Versa võtab enda kanda ka aktiivsusmonitori ja spordikella funktsioonid. See jälgib pulssi, mahutab enda sisse üle 300 muusikapala, võimaldab kasutada nutitelefonirakendusi ning juhendab treeninguid oma selgelt värviliselt ekraanilt.

Versa utsitab sind pidevalt aktiivne olema ning tuletab sulle meelde sammueesmärke ning isegi seda, mil peaksid vett jooma, magama minema jms. Versa ei võta sinult pilku ka uneajal – see jälgib aktiivsust ka öötundidel ning annab põhjaliku ülevaate unefaasidest – kui kaua olid pindmises, sügavas või REM-unefaasis.

Stressirohketel aegadel tõttab appi kella hingamisharjutuste funktsioon, mis aitab aja maha võtta ja leida rahuhetked ka stressikeerises.

Treeningute salvestamiseks on kella eellaaditud üle 15 treeningrežiimi nagu jooksmine, rattasõit, jõuharjutused jm. Samuti on kellas eelvalmistatud treeningud, mis juhendavad sind reaaajas läbi harjutuste.

Tänu randmepõhisele pulsiandurile saad ka efektiivselt pulsi järgi treenida ning jälgida südame rütmisagedust puhkeasendis. Samuti on tagatud täpsemad kaloriarvutused nii trennis kui ka igapäevatoimetuste kestel.

Versal ei ole küll integreeritud GPS-vastuvõtjat, kuid see-eest oskab endaga siduda nutitelefoni GPS-võimekuse ja sel moel kõik välitreeningud kaardile joonistada.

Versa korpus on ka täiesti veekindel, sobides suurepäraselt ka ujumistreeninguteks. Kõigi funktsioonide tööshoidmisel kestab Versa aku üle nelja päeva.

Polar M430 toob randmele täpsed GPS-treeningud, 24/7 aktiivsusinfo ning isegi nutitelefoni märguanded, olles sel moel ühtaegu nii aktiivsusmonitori, spordikella kui ka nutikella eest.

Tänu integreeritud pulsiandurile on trennisõbrad vabastatud pulsivööst – kuuldavasti on tegemist seni Polari täpseima sensoriga, mis töötab ka ujumisel.

Samuti on sel spordikellal integreeritud kiirendusmõõtja, mis oskab hinnata tempot ja läbitud vahemaad pelgalt randmeliigutuste põhjal. Kuigi Polar M430 on kahtlemata atraktiivne kaaslane kõigile jooksusõpradele, leiavad Polari saja spordiprofiili seast endale sobiva režiimi nii jõukahunt kui tantsija, discgolfar, lumelaudur ja teised.

Treeningute vahepeal ei jää Polar M430 niisama puhkama, vaid võtab üle aktiivsusmonitori ülesanded. Kohustuslikus korras loendab see astutud samme, põletatud kaloreid ja päevast aktiivsust ning analüüsib kogutud infot, et motiveerida sind aktiivne olema ka siis, kui spordiriided on ammu seljast heidetud.

Sel ajal kui sina rahulikku ööund naudid, jälgib Polar M430 uus Sleep Plusi tehnoloogia sinu randme liikumist ning hindab selle põhjal magamaminekuaega, une kestvust ja kvaliteeti. Samuti peitub Polar M430 korpuses tagasihoidlik nutikell, mis teavitab randmel vibreerides nii kõnedest, SMSidest, e-mailidest kui ka kalendrisündmustest ja muust.

Polar M430 akukestvus on muljetavaldav – kaheksa tundi GPSi ja optilise pulsianduri kasutamist ning 20 päeva aktiivsusmonitori funktsioone.

Garmin Vivosport mahutab peene võru sisse nii aktiivsusmonitori funktsioonid, nutiteavitused kui ka treeningrežiimid. Lisaks igapäevaste sammude, kalorikulu ja unetundide jälgimisele mõõdab see pulssi 24/7 otse randmelt ning paneb välitreeningutel töösse GPSi.

Samuti hoiab see sind pidevalt maailmaga ühenduses, tuues randmele ka nutitelefoni märguanded.

Vivosporti seest ei puudu ka Garmin Move IQ automaatne treeningutuvastus. Täpsemate andmete salvestamiseks on sel ka mitmed treeningrežiimid ja isegi eellaaditud treeningkavad, mille järgi jõusaalis või kardiopargis harjutusi teha.

Vivosport oskab mõõta kandja VO2max-näitajat ning stressitaset ja selle veekindlat korpust saab usaldada nii duši all käies kui ka ujuma minnes. See on ka seni ainus Garmini nutivõru, millel on LiveTrack-funktsioon, mis võimaldab treeningu kestel sinu asukohta pere ja sõpradega jagada.

Vivosporti akukestvus on teiste nutikate aktiivsusmonitoride seas küllaltki silmapaistev, lubades vastu pidada kuni seitse päeva nutikas režiimis ja kaheksa tundi järjest GPSi kasutades.

Fitbit Charge 2 – teist niivõrd kaunist ja elegantset, aga ka funktsionaalset aktiivsusmonitori pole kerge leida. Fitbit Charge 2 loeb üles kõik päeva kestel astutud sammud ja põletatud kalorid, kalkuleerib läbitud vahemaad ning jälgib isegi unemustreid. Samuti toob see randmele kõnede, sõnumite ja kalendrisündmuste märguanded.

Lisaks peitub Charge 2 sees mitmeid erinevaid treeningrežiime ning samuti oskab see SmartTrack-tehnoloogia abil iseseisvalt erinevaid treeningtüüpe tajuda.

Charge 2 kaunisse korpusesse on pakitud ka randmepõhine optiline pulsiandur, mis võimaldab pulsi järgi treeniga, ning võimekus nutitelefoniga paari võttes GPS-treeninguid salvestada.

Aktiivsel kasutusel peab Charge 2 aku vastu kuni viis päeva.

Polar A370 kaunis korpuses on peidus muljetavaldav funktsioonikooslus. Nagu ühele eeskujulikule aktiivsusmonitorile kohustuslik, loendab Polar A370 astutud samme, põletatud kaloreid ja päevast aktiivsust ning analüüsib kogutud infot, et motiveerida sind aina aktiivsema elustiili poole.

Polar A370 ei võta kandjalt pilku ka öötundidel – uudne Sleep Plusi tehnoloogia jälgib randme öist liikumist ning paneb selle põhjal paika magamaminekuaja, hindab une kestvust ja selle kvaliteeti.

Samas on A370 näol tegu asjaliku spordikella-hakatisega – Polari enam kui 100 spordiprofiili seast leiab meelistreeningu igaüks.

Tänu optilisele pulsiandurile on kõik eeldused olemas ka pulsitsoonijärgseks treeninguks ja samuti saavad põletatud kalorid täpselt välja mõõdetud.

Polar A370 on ka osaline GPS-võimekus – see oskab endaga siduda nutitelefoni GPSi, nii et kõik jooksu- ja kõnniringid saavad koos nutitelefoniga ka kaardile joonistatud. Muuhulgas on Polar A370 veekindel – see ei heitu vihma ega duši ees ning sobib ka ujumiseks.

Kõiki kella funktsioone usinalt kasutades on Polar A370 akukestvuseks keskmiselt neli päeva.