Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskuse (TEHIK) andmetel on Eestis täna 2978 aktiivset koroonahaiget. Koroonarakenduses hoia on end aga neist kirja pannud 364.

Mobiilirakendust ennast on alla laaditud üle 200 000 korra. Kokku on inimesed end HOIA rakenduses haigeks märkinud 586 korda

Rakendust haldava TEHIKu e-teenuste juhi Tanel Tera sõnul on oluline end haigestumise korral rakenduses haigeks märkida, et vastavad anonüümsed teavitused saaksid minna teistele kasutajatele.

„Kui inimene saab teavituse HOIA rakenduselt, siis peaks ta jääma eneseisolatsiooni kuni rakenduses märgitud kuupäevani ning jälgima oma tervist," ütles terviseameti nakkushaiguste seire ja epideemiatõrje osakonna peaspetsialist Kerstin-Gertrud Kärblane.

Ta lisas, et juhul kui inimene soovib oma 14-päeva pikkust isolatsiooniperioodi lühendada, siis peaks ta võtma ühendust terviseametiga. Eneseisolatsiooni on võimalik lühendada testides - mitte varem kui 10. kalendripäeval terviseameti poolt tuvastatud viimasest lähikontaktis olemisest.

„Juhul kui inimesel avalduvad sümptomid, peaks ta kindlasti ühendust võtma oma perearstiga või helistama perearsti nõuandetelefonile 1220," lisas Kärblane.