USA päritolu, rahvusvaheliselt tuntud kiirtoiduketi Subway esindajad on heaks arvanud tellida uuring sellest, mida inimesed peavad mõttetuimateks iPhone'i-rakendusteks. Neile läks see korda ilmselt põhjusel, et Apple'i nutitelefon on ju tähtis osa moodsast popkultuurist ja Subway tahab enda nime sellega seoses kuidagi promoda. Osales umbes 4000 inimest.

Esikümnesse kuuluvad näiteks rääkiv kass, lendav lehm ja kujuteldav õllejoomine.

1. Talking Tom Cat Esikoha pälvis animeeritud kass, mis nurrub, joob piima, teeb nägusid ja kordab kõike, mida kasutaja ütleb.

2. iBeer Õllejoomise simulaator. Kes siis ei tahaks mängult õlut juua. Heliefektidega! Viis õllemarki, saadaval ka teised joogid nagu kohv, piim, šampanja jm. Maksab 0,99 dollarit.

3. Fat Booth Võimaldab tavalisi pilte inimestest töödelda sellisteks nagu nad oleks väga ülekaalulised. Maksab 0,99 dollarit.

4. Cat Piano Jr. Klahvistik, mis toob kuuldavale eri kassihääli. 

5. Virtual Zippo Lighter Nagu siinsete rakenduste puhul tavaline, räägib nimi enda eest: virtuaalne Zippo tulemasin.

6. Cow Toss Lehmade loopimine. Vaadake, kuidas lendavad sõralised kolmemõõtmelisse ruumi kaovad... ja siis korrake seda! Maksab 0,99 dollarit.

7. Colour Tilt Kui rakendus käivitada, saab telefoni kallutades ekraanil värve muuta. 50 000 müüdud eksempari, ütlevad autorid uhkusega. Maksab 2,99 dollarit.

8. Hold On! Nupuvajutamise simulaator! Nagu inimesed ei peaks niigi telefoni jms tehnikaseadmeid kasutades nuppe vajutama, saab seda nüüd teostada iseseisva tegevusena ja raha eest. Rakendus maksab 0,99 dollarit ja pakub innovatiivseid võimalusi nagu nuppu all hoides kulunud aega lugevat taimerit ja isikliku rekordaja säilitamist.

9. Woohoo: vajutage nuppu ja rakendus laseb kuuldavale hüüu Woohoo! Tundub, et nüüdseks App Store'ist eemaldatud.

10. Rate a Fart. Praeguseks App Store'ist eemaldatud rakendus, mis annab kasutaja peeretusele iPhone'i mikrofoni vahendusel hinde.

Kuigi need rakendused olla täiesti kasutud, kulutasid uuringus osalejad neile oma sõnul kümme minutit päevas. Uute rakenduste otsimise põhipaik olla aga igasugused ooteruumid.

Muide, teemaga arvestades püüdsime leida nii ebainformatiivse ja isegi absurdse iPhone'iga pildi kui võimalik!