Kas need väited kajastuvad ka müüginumbrites ja turuosa võitmises? Pole aimugi.

Telefonid ei kao

Suurus loeb endiselt. Telefonid mahuvad taskusse, neid saab ühe käega kasutada ja need pole rasked. Kõik kolm argumenti on väga tähtsad, mida tahvelarvutid kuidagi üle ei trumpa.

Mõned telefoni eelised. Telefoni pea juures hoidmine sobib, kui te ei taha, et pidevalt juhe kõrvast välja tolkneb, või ei soovi vestluse mõlemat poolt terve ruumiga jagada. Telefonil on kaamerana kasutamiseks täpselt sobiv suurus. Väikesed seadmed on diskreetsed, mis võimaldab neid julgemini kõikjal välja võtta.

Ekraanisuurus loeb·

Oleme üha enam veendunud, et nutitelefonides tavapärane umbes 3,5tolline ekraan on ebavajalikult pisike. iPhone'i ja Nexus One'i pikslitihedus on meeldivalt kõrge, aga näiteks uute Droidide, HTCde ja Samsungide pakutav lisaruum on väärtus omaette.

Me kogemus Evo ja Droid Xiga näitab, et vajadus veebilehti ja e-kirju isegi natuke vähem kokku suruda annab tohutu vahe. Kui olete tahvliga juba harjunud, tundub telefoniekraan masendavalt pisike ja loll.

Oleme üllatunud, kui iPhone'i kujutegur ei hakka järgmisel aastal üsna märgatavalt kasvama. Kus see peatub? Äkki tulevikutelefonide standard näeb välja nagu Dell Streak?

Ühiskasutuseks eelistage 10tollist ekraani

Tahvelarvuti kasutamine tähendab muuhulgas selle jagamist: edasi-tagasi ulatamist, kui näiteks midagi esitlete, naljakat pilti näitate või kordamööda mängite. Suurem on sel juhul parem, ja iPadi kujutegur on siis päris magus.

Pikemaks kasutamiseks eelistage 7tollist ekraani

Kui kasutame iPadi korraga üle paari minuti, hakkab see ruttu randmeid väsitama ja muutub ebamugavaks. 7tollise ekraaniga Samsung Tabil oleme aga lugenud raamatuid, vaadanud filme ja mänginud. Randmed väsivad ikka, aga korraga vajate ainult üht kätt, mille vahetamine on kerge ja loomulik.

Suuremat pole vaja

Nii masstootmises raamatute kui fotoaparaatide puhul on olnud näha, et esimene formaat on suurim. See ei pruugi korduda tahvelarvutite puhul, aga meile tundub ebatõenäoline, et iPadile järgneb müügiedukas suurem tahvel.

Akukestvus

Tundub, et tahvelarvutite disainijad suudavad piisavalt võimekaid akusid leida, et laadimine poleks igapäevane probleem. iPadi aku headus on tuntud, ka Tab pole laita.

See loeb, sest akuloojad ei saa füüsikaseadusi üle trumbata ja keegi ei oota neilt seetõttu suuri läbimurdeid. Apple on selles vallas ehk parim. Aga vaevalt keegi lähitulevikus suuri edusamme teeb.

Pildistamine

Tahvlid pole pildistamiseks üldse head. Nendega vehkides on üsna tobe inimesi valvsaks muuta, keda tahate pildile jäädvustada. Tahvlitele on kaameraid muidugi vaja, laiendatud reaalsuse ja muude rakenduste jaoks, aga pisikaameraseade peaks ikka teksataskusse mahtuma nagu telefonil.

Loovus

Tahvelarvutid on loovuse väljendamiseks paremad kui esialgu tundus. Nt iPadile leidub edukaid joonistus- ja maalirakendusi, piisavalt häid, et ajakirjade esikaantele jõuda.

Tundub ka, et puuteliides võib Lightroomi taolise tööriista puhul olla fototöötlusel abiks. Või abivahend photoshoppijatele.

Me pole samas kuulnud, et tahvelarvuti oleks tõsine kirjutamis- või programmeerimisplatvorm. Me ei ütle, et puuteliides jääks füüsilisele klaviatuurile alla, aga klaviatuurilahendused on siiski juba sajandite jooksul lihvi saanud.

Muidugi leidub lisatavaid klahvistikke, aga sel puhul tasuks vist juba sülearvuti soetamist kaaluda.

Kuvasuhe

iPadil on Samsungi Tabist palju rohkem ekraanipinda, aga Tabi kuvasuhe on 16:9 filmistandardile palju lähemal kui iPadil. Nii et iPadi suurem piksliarv pole hea välimusega filmide puhul trumbiks, näiteks Tab annab sama hea tulemuse.

iPadi ekraan on füüsiliselt suurem, mis tuleb filmivaatamisel kasuks; pikslitihedus on madalam, aga see ei paista häirivat. Me eeldame seega, et keegi valmistab kindlasti iPadiga võrdse kõrgusega tahvli, mis on samas kitsam.

Videomängud·

Me pole iPadiga mänginud, aga Tabi kogemus oli suurepärane, sest 7tolline ekraan on päris suur ja seda saab ühes käes hoida, et teise käega juhtida. Kallutusi ja raputusi toetav juhtsüsteem on mõnus, aga korralikud mängud vajavad ilmselt ikka ekraanil toksimist.