Julge samm tasus siiski ära, Messenger on täna teine kõige populaarsem suhtlusäpp maailmas. Esimene on muide samuti Facebookile kuuluv WhatsApp.

Messenger kui rakendus on muidu toredasti toiminud, aga FB on püüdnud seda ajapikku aina enam iseseisvaks platvormiks muuta, kus on lisaks suhtlusele palju muid võimalusi.

See on äpi ebameeldivalt ressursiahneks muutnud – õgib nutiseadme akut ja andmemahtu –, mistõttu ilmus ka eraldi "lihtsam ja kergem" äpp Messenger Lite. See oli mõeldud algselt arenevate turgude jaoks, aga sai popiks ka läänes.

Facebook teatab nüüd, et juba tänavu mai alguses F8-konverentsil mainitud plaan ka Messengeri põhiäpp "kergemaks muuta" on lõpusirgel. Peagi muutub allalaaditavaks selle väljalase 4, mis pakubki uuenenud keskkonda.

4 pakub senise üheksa asemel vaid kolme eraldi vaadet: Chats (vestlused), People (nimekiri kontaktidest, kes parajasti veebis) ja Discover (erinev muu kraam nagu vestlused ettevõtetega ja mängud).

Uuendusi, mis kasutamist lihtsustavad, on terve kari. Arendajad said nende jaoks ideid eelkõige reaalse kasutamisstatistika põhjal, nii et muutustest peaks tõesti kasu olema.

Mõni uuendus:

* iga vestluse juures on ikoonid, mis näitavad millegi toimumist, näiteks avatud mängu või videokõnet

* vähem ekraanitoksimist, et näiteks fotot saata või videokõnet alustada – viipad inimese nimel Chats-vaates ja saad kohe eri tegevusi valida

* eraldi vaade Groups kaob, sest kasutajatel on kombeks grupivestlust luua ühe inimese kaupa, mitte praegusest Groups-vaatest alustades

* Stories asub nii People- kui Chats-vaates, kuna see olla väga menukas asi, mida kasutab 300 miljonit inimest päevas

* vestluste ja jutumullide taustavärvi saab jooksvalt muuta, nii et ühe inimesega tšättides on jutu eri osad soovi korral eri värvi. Sest miks mitte.

Facebook 4 peaks varsti kõigile allalaaditavaks muutuma. Nagu tänapäeval äppide puhul ikka, toimub see aina laienevates ringides, nii et alguses saavad selle grupp inimesi näiteks kindlas riigis, siis juba suurem grupp jne.