Telefoniga valmib aina rohkem fotosid, nii et siin on nõuanded, kuidas paremaid tulemusi saada.

Rakendused

Taibutelefonide kaamerate suurim eelis kõigi teiste fotoaparaatide ees on arendusplatvorm. Vajate taimerit? Olemas. Tahate fotodele vanaaegset analoogvälimust anda? Selleks on terve rida rakendusi (meie lemmikud on hetkel Camera Bagg ja Hipstamatic iPhone'ile).

Pildiredigeerijad lubavad materjali kärpida, pöörata, manipuleerida ja täiendada, et parim tulemus saada. Ühelgi teisel digikaameral pole sellist kontrollitaset, kui abiks ei võta arvutit. Lihtsalt pea ees sisse hüpates tekib infosse uppumise tunne, nii et pöörake tähelepanu reitingutele ja kommentaaridele.

Kontrollige oma asendit

Telefonikaamerad pole nii valgustundlikud kui võimsa sensoriga profi-digipeeglid. Seetõttu on kerge luua uduseid fotosid. iPhone'i puhul on üks trikk pilti komponeerides näppu katikunupul hoida. Ainus liikumine, mis kaamerale siis mõjub, on näpu nupulttõstmine. Kui saate millegi kindla vastu toetuda, näiteks laua või seina, siis tehke seda. Vähese valgusega tehtud fotod tulevad siis teravamad.

Maskeering

Igaüks teab, milline fotoaparaat välja näeb, mistõttu on raske inimesi pildistada, nii et nad seda ei märkaks. Kaameratelefonid pakuvad selles mõttes ideaalset katet. Need kuuluvad multifunktsionaalse seadme juurde, nii et teistel on raske öelda, kas koostate tekstisõnumit või valmistute pildistama. See on suurepärane viis jäädvustada reaalsust nagu ei ühegi teise fotoaparaadiga. Taktitunne võimaldab neid kasutada isegi paikades, kus fotoka kasutamine pole lubatud.

Tee pilte

Chase Jarvis ütles tabavalt: parim kaamera on see, mis teil kaasas on. See on ainult pooleldi tõsi, kui kaamera jääb taskusse, kotti vms. See on esiteks digitaalne, nii et pildistamine ise ei maksa midagi. Kui leiate midagi huvitavat - tehke pilti. Kui pole - tehke ikka, kuni see muutub huvitavaks. Muutke rakurssi, otsige parimat kompositsiooni. See ei muuda ainult fotot paremaks, vaid ka arendab teid pildistajana. Tore viis eksperimenteerida, ilma et peaks lisatehnikat kaasas tassima.

Ärge kasutage suumi ega välku

Telefonikaamerate suum pole optiline, vaid digitaalne. See tähendab, et kaamera viskab informatsiooni ära ega lisa tegelikult midagi. Välk pole tavaliselt õige välk, vaid üliere LED. See on mitmeti halb, esiteks lisatud viivituse tõttu. iPhone 4 lisab välgu fokusseerimiseks ja siis uuesti, et pilti võtta. See toob tavaliselt inimeste nägudele ebamugava ilme, sest nad peavad kaht pimestamist taluma.

Teiseks, LEDid pole päevavalgusega sama värvi. Need lisavad veidraid jälgi, mida ei paranda ükski rakendus, kui just pilti mustvalgeks ei muuda. See võib vahel lahe või kasulik olla. Vältige nii suumi kui välku ja teie telefonifotod on enamasti kenamad.

Ülisalajane lisanõuanne: jagage

Facebook, Twitter, Flickr ja rida teisi netiteenuseid võimaldavad pilte otse mobiiltelefonist netti saata. Tulemusi otse avalikkuse ette sööta võimaldab neid kõigil näha ega too tingimata lisatasusid. See muudab igaühe spontaanseks fotoreporteriks. (Sama võime on osadel iseseisvatel fotokaameratel, aga need töötavad ainult Wi-Fi kaudu ega võimalda silte lisada.) Pilte saab isegi otse väljaprintimiseks saata.