Kaevandamine on protsess, millega toodetakse juurde uusi Bitcoine — ja see pole ei odav ega ka kiire lõbu. Hea koht digirahaga tutvuse tegemiseks on veebileht WeUseCoins.

Kui te ei tegele kaevandamisega pelgast uudishimust, vaid soovite tehnoloogiat põhjalikumalt tundma õppida, on oluline kõigepealt viia läbi tasuvusanalüüs.

Bitcoinide teenimiseks on veel mitmeid võimalusi lisaks kaevandamisele, nt hasartmängud ja investeerimine, mida Fortes ei puudutata.

Tõstame siiski esile mõned lihtsad teenimisvariandid; artikliseeria esimene osa tutvustab "passiivseimat" ja turvalisimat lähenemist.

Veebikohad jagavad teenete eest "tasuta" Bitcoine

Leidub terve hulk veebikohti, mis pakuvad tasuta Bitcoinide teenimise võimalust. Enamik taolistest veebikohtadest toimib eeldusel, et külastaja kulutab aega sellel leiduva teabe vaatamiseks, teenides vastutasuks veidi Bitcoine.

Mingis mõttes on see nagu tasuta muusikateenus — teenuse tarbija peab talle huvi pakkuva sisu, näiteks mängufilmi või muusikavideote vahele vaatama hulgaliselt reklaame.

Ehkki põhimõtteliselt on tegu igati töötava skeemiga, on tasu panustatud ajakulu eest tegelikult väga väike. Sellistest reklaami-veebikohtadest Bitcoinide teenimise hinnaks on teie vaba aeg, sest tasuta lõunaid, nagu öeldakse, ei ole olemas. Suurt teenistust sellest loota ei maksa.

Küll aga võib reklaamide tasuline vahtimine olla esimene samm, mis aitab Bitcoini üldse omal käel tundma õppida. Samuti on huvitav uurida, mis sorti teenuseid "hõõrdumisvabade" rahaülekannete eest osta saab.

Aga eks vaadake ise; siin on nimekiri mõnede veebikohtadega.

võimaldab Bitcoine soetada veebilehtede või videote vaatamise eest. Iga lehte kuvatakse viie minuti vältel. Rahateenimise jätkamiseks peate seejärel edasi järgmisele lehele liikumiseks klõpsama valikut "järgmine“ (ingl next).

BitVisitori juures on meeldiv see, et ülekandeid tehakse enam-vähem iga tunni aja tagant. Võrreldes teiste veebikohtadega, mis ülesannete täitmise eest Bitcoine jagavad, on see oluline eelis.

Samuti ei nõua BitVisitor konto loomist; piisab Bitcoini-aadressi sisestamisest. Bitcoinide hulk, mida sel moel teenida saab, on paraku piiratud.

võimaldab teenida Bitcoine samas vääringus ostetud kaupade pealt. Ka selle veebikoha kasutamine ei eelda kasutajakonto loomist. Lisaraha teenimiseks tuleb sisestada vaid Bitcoini-aadress.

pakub Bitcoine tasuks teie arvuti arvutusvõimsuse kasutamise eest digiraha kommunaalkaevandamisel.

Selle veebikoha oluline pluss on, et kasutaja ei raiska oma vaba aega — arvuti lihtsalt töötab taustal ja teie võite samal ajal millegi muuga tegelda.

Kuna kord tunnis laekuvad maksed on väga väikesed, peate kõigepealt sooritama põhjalikud kalkulatsioonid, mis võtavad arvesse riistvara energiakulu, elektri hinda ja Bitcoini hetkeväärtust. Kui arvutuskäik jääb plusspoolele, on BitcoinPlus teie jaoks tululik võimalus.

***

Sarnaseid saite on veel palju: teiste seas faucetbtc.com, rugatu.com, coinworker.com. Kirjeldage oma eelistatud veebikohti kommentaariumis!

Artikliseeria teises osas uurime, kuidas Bitcoinide väljalaenamisega virtuaalraha juurde koguda, kolmandas osas aga "ausa tööga" teenimise võimalusi.