Esmapilgul tundub laadimine olevat täiesti lihtne ja turvaline toiming, kuid tegelikult on siin ka ohte, mis tasub meelde tuletada.

Esiteks võidakse nutitelefon ära varastada - avalikes kohtades on seadme laadimajätmine ja eemaldumine seotud teatud riskiga.

Teiseks: kui nutitelefoni laadida arvuti abil, võib kokku puutuda failide allalaadimise ohuga. Eriti ebameeldiv on see juhul, kui nutitelefonis säilitatakse konfidentsiaalset infot, näiteks pilte.

Kõige lihtsam ja tõhusam viis seda vältida on nutitelefon kogu laadimise ajaks välja lülitada. Sellisel juhul käivituvad vooluvõrku lülitatud seadmel üksnes aku laadimine ise ja vastav ekraanipilt - ning ei midagi enamat.

Kolmandaks: kõige ohutum on kasutada originaallaadijat, mitte lihtsalt ühilduva pistikuga suvalist laadijat.

Viimase puhul pole laadimine tihtipeale optimaalne ja toimub näiteks liiga aeglaselt või kiirelt.

Selle võimaliku tagajärjena on laeng puudulik, aku kuumeneb üle, telefon lülitub välja või taaskäivitub, osa andmetest kaob ülekuumenemise tõttu või läheb nutitelefon koguni rikki.

Turvalise akulaadimise põhireeglid

* Lülitage nutitelefon laadimise ajaks välja

* Võtke nutitelefon kätte iga viie minuti järel laadimise esimese 20 minuti jooksul. Kui seade on ebaharilikult kuum, lõpetage laadimine viivitamatult

* Kui te ei saa laadimise ajaks nutitelefoni välja lülitada, rakendage kõiki võimalikke andmelekke vastaseid meetmeid (nagu Kaspersky Mobile Security tarkvara)

* Kui te laadimise ajal nutitelefoni aktiivselt kasutate, näiteks GPSi järgi sõidate või videot vaatate, kontrollige nutitelefoni soojust ja jälgige akuindikaatorit.

Tänapäevased mudelid võivad kulutada enam kui nad laadimise käigus saavad ning siis nutitelefon mitte ei lae, vaid jookseb tühjaks. Sel juhul tuleb otsida võimsam laadija.