Kui selliseid seadmeid juurde koguneb ning näiteks nutilampe on majas rohkem kui kaks, võib minna asi keerukaks – sest hääljuhtimise kaudu on vaja edasi anda info konkreetse seadme kohta, kirjutab nutikodulahendused.ee.

„Palun lülita sisse see tuli, mis asub magamistoa servas väikses laualambis“ - ei kõla just kõige paremini, eriti kui püüda seda inglise keeles kiiresti ja soravalt välja öelda.

Kui jällegi määrata seadmetele unikaalsed nimed, võib tekkida raskusi nende meeles pidamisega. Mis „hellitusnime“ ma nüüd sellele laualambile paningi? See võtab kogu võlu hääljuhtimiselt ära ning lihtsam on püsti tõusta ja lülitile klikata.

Olles häälkäsklustega mõnda aega koos elanud, on vahepeal ikka paras pähkel selgeks teha, millist valgustit vaja juhtida on.

Näiteks kui olen pannud laevalgusti nimeks "Ceiling lights" ja neid on majas kuues erinevas ruumis – siis Alexa küsib alati, et millist täpselt. See viib diskussioonini ning enne kui arugi saad, oled oma häälkäskluste abimehega maha pidanud 10-minutilise arutelu, millist valgustit on vaja juhtida.

Grupid aitavad korda luua

Seda kõike annab kergesti vältida, luues erinevad grupid. Kui sa seda veel teinud ei ole, siis oleks õige aeg alustada. Gruppe saab kergesti teha nii Google'i kui Amazoni äpis ja see teeb koduseadmete juhtimise palju lihtsamaks ja loogilisemaks.

Hea nipp on nimetada grupid ruumide järgi, kus need asuvad. Näiteks elutoa grupiks „living room“. See aitab hääljuhtimisel palju kiiremini jõuda soovitud tulemuseni. Seadmed, mida ei taha eraldi ruumi panna, võib grupeerida ka vastavalt nende eesmärgile. Näiteks kõik jõulutuled saab nimetada ühiselt Christmas-gruppi.

Nüüd kui on soov ära kustutada valgustid näiteks elutoas, piisab kui Alexale öelda: "Turn off living room". Aga kui elutoas on mõned valgustid, mida tahaksid tavaliselt põlema jätta, on mõistlik teha teine grupp just nende valgustite jaoks ja liigutada elutoa üldisest grupist sinna alla.

Kasuta erinevaid nimetusi

Kui grupid on valmis, siis teine oluline asi on unikaalsed nimed. Kõige hullem on panna seadmetele samasugused nimed. Näiteks kui nimetad kõik laevalgustid Ceiling lights'iks, siis see ei ole hea.

Siin on võimalus läheneda kahtemoodi. Üheks variandiks on nimetada näiteks laevalgustid vastavalt nende asukohale. Laua kohal olev lamp võiks olla „table light“ ja spotid akna ääres „window lights“.

Teine võimalus on lisada juurde numbrid. Näiteks kui köögis on kolm erinevat valgustit, võib julgesti panna neile numbrid järgi. Lamp 1, Lamp 2 ja Lamp 3. Sellest saab abimees hästi aru ja reageerib kiiresti käsule: "Turn on Lamp 1".

Häälkäsklused on FUN

Häälkäsklused ja abimehed on aasta-aastalt üha enam meie kodudes ja meid aitamas – aga et võimalikult mugavalt juba täna seda kasutada, on mõistlik kohe alguses jälgida neid lihtsaid näpunäiteid.

See teeb hääljuhtimise abimehe kasutuselevõtu mõnusaks ja lõbusaks. Ei pea pikalt arutama, millist tuld ikka soovite kustutada ja kas "ceiling lights" on elutoa- või köögilamp.