Esimese hooga üritasin asjad korda saada Windows 7 RC operatsioonisüsteemiga arvutil, kuid pika pusimise järel ei tulnud sellest midagi välja. Windows XP-le üle minnes aga sujus kõik tõrgeteta. Hääletamise kodulehel avaldatud info kohaselt vajavad Vista puhul kohandamist IE internetiseaded.

Esmalt tuleb lugejasse pista ID-kaart, seejärel suunduda leheküljele www.valimised.ee ja vajutada nuppu „Hääleta siin". Küsitakse ID-kaardi esimest pin-koodi, pärast mida pääseb valima.

Kandidaadid on kenasti rippmenüüs reastatud ja oma valiku tehes (kas siis erakondade või üksikkandidaatide vahel), palutakse digiallkirja ehk teist pin-koodi, mille kinnitades ongi hääletatud.

Juhul kui varem e-hääletamisega pole kokku puutunud, siis paigaldatakse arvutise 5MB-suurune lisatarkvaramoodul, mille jaoks ilmuvad leheküljele lihtsad juhised.

Kogu protsess võttis aega üks-kaks minutit.

Esimese korraga antud e-häält on võimalik muuta elektrooniliselt kuni 3. juuni õhtu kella 20-ni ja 7. juunil valimiskasti taha.

Windows operatsioonisüsteemi puhul (Windows 7 ei kõlba) peab arvutisse eelnevalt olema paigaldatud ID-kaardi tarkvara, mille leiab AS Sertifitseerimiskeskuse vastavalt leheküljelt.