Seni on siiski pigem saladuskatte alla jäänud, et kui suur ja võimas see Steam on, mis müüb eri andmetel 70-80% digikujul arvutimängudest terves maailmas.

Steami käigushoidev USA mängutootja Valve Corporation muutus hiljuti numbrite jagamise suhtes lahkemaks ja tõi välja sellise info:

* Steami samaaegsete kasutajate rekord ühe päeva lõikes sündis tänavu 3. jaanuaril, mil keskkonnas viibis 12,3 miljonit kasutajat. Eelmine rekord oli 10,7 miljonit mullu oktoobris.

* Kasutajarohkus muudab Steami magusaks sihtmärgiks küberkurjamitele, kes tungivad iga kuu keskmiselt 77 000-le kasutajakontole. Ja ohvrid pole naiivsed algajad, vaid e-sportlased, Redditi kasutajad, kraamimüüjad jne.

* Valve keskastme juhtide hulka kuuluv Erik Johnson selgitas veel hiljuti intervjuus GameSpotile, et miks nende veebikeskkond reklaamivaba on, kuigi sinna saaks kasutajarohkuse toel ilmselt kergesti reklaami müüa.

Johnson ütles, et kuigi lühikeses plaanis oleks see kahtlemata tulus, siis pikas plaanis rikuks see Steami mainet kasutajate silmis.

* Ja siis see kõige magusam number, mis puudutab käivet. Analüütikaga tegelev sait Steam Spy kinnitab, et Steami kaudu müüdi 2015. aastal 3,5 miljardi dollari (3,2 miljardi euro) väärtuses arvutimänge.

Siia pole muuseas arvestatud käivet, mis seostub allalaaditavate lisade müügi või mängusiseste maksetega.

2015. a suurima käibe tegi detsember, mille jooksul saabus 436 138 345 miljonit dollarit. Jõulukuu ja suure talvise allahindluse kuu puhul pole see muidugi üllatav.

2015. aasta enim müüdud arvutimängud Steamis olid Grand Theft Auto V ja Fallout 4. Üldse lisandus keskkonda 3000 mängu; võrdluseks niipalju, et 2014. aastal oli see number kõigest 1900.