Tegu on väikese Windowsi logoga, mis ilmub tasahilju system tray'sse ja ootab seal, kuni on suutnud arvutikasutaja tähelepanu püüda.

Seda võivad kohata nii Windows 7 kui ka 8 kasutajad, kes on hiljuti oma arvuti operatsioonisüsteemile uuendusi laadinud või kui need on automaatselt arvutisse paigaldatud.

Windowsi reklaami-ikoon on väike logo, vasakult teine

Vasakult teine ikoon ongi Windows 10 reklaam.

Kui ikoonile klikkida, avaneb sinine aken, mis räägib suurepärasest võimalusest just nüüd tasuta uus Windows 10 saada.

Olgu öeldud, et tegu pole mingi pahavaraga, kuid tüütu reklaamiga küll. Kui nimelt infot ühe korra vaadata ja siis aken kinni panna, ei kao ikoon kuhugi ära, vaid jääb ikka arvutisse.

Tõsi, Microsoft ütleb, et tüütuse saab ära peita nii: kliki system tray menüüs  "Customize" ja deaktiveeri sealt "Get Windows 10" äpi teavitused. Kui aga arvutile mingil põhjusel teha algkäivitus, on algseis tagasi ja püsivalt see tüütust reklaamist ei vabasta. 

Süüdi on Windows Update

Tegelikult on kogu asja taga üks Windows Update uuendus numbriga KB3035583, mis saadeti Windowsi-kasutajatele aprillis. See ei sisalda midagi muud erilist, kui just seda "Get Windows 10" äppi. Kui tegu pole näiteks tööarvutiga, kus ise Windowsi sätteid muuta pole võimalik, saab käsitsi selle uuenduse eemaldada.

Niisiis tuleb selleks, et tüütust teavitusest vabaneda, minna menüüsse Control Panel > Windows Update > Installed Updates, leida sealt KB3035583 ja teha sellele uninstall. Edasi teeb arvuti algkäivituse.

Kui aga arvuti on seadistatud automaatselt uuendusi tegema, siis ilmub KB3035583 paari päeva pärast jälle tagasi. Et seda vältida, tuleb minna taas menüüsse Control Panel > Windows Update, leida tegemata uuenduste nimekirjast KB3035583 ja teha sellele hide update.

Nüüd peaks saama rahus arvutit edasi kasutada.

Jaga
Kommentaarid