Surface'i tehnilised näitajad on ammu teada, aga ExtremeTech postitas nende kohta nüüd mõningaid täpsustusi.

Mainime kohe ära, et jutt käib Windows RT põhisest tahvlist; Windows 8 Prod jooksutav aparaat annab end veel umbes kolm kuud oodata.

Aku

Esiteks, mida tähendab "terve päev" kestev aku? Microsoft teatas kunagi, et see viitab umbes 8 tunnile segakasutusele (surfamine, videovaatamine jne). Ehk siis poolnaljaga võib öelda, et nad võrdsustasid terve päeva tavalise tööpäeva kestvusega.

ExtremeTech lisab sellele, et ainult videot vaadates 8 tundi välja ei vea, aga vähem ressursinõudlikud tegevused hoiavad seadet isegi üle 10 tunni käigus.

Nukram lugu on andmeruumiga

Surface RT baasmudel maksab USAs ümmarguselt 500 dollarit, mis on 100 võrra odavam iPad 3 baasmudelist (mõlema andmeruumiks 32 GB).

Selgub aga, et Surface RT sööb opsüsteemi ja Office'i abil sellest 32 GBst isegi 12 ära, nii et kasutatav ruum piirdub pigem 20ga. iPad 3 või näiteks 32 GB Androidi nutitelefon jätavad kasutajale pigem 28 GB!

Kui see teid lohutab, toetab Surface RT vähemalt Micro SDXC mälukaarte, mis lisavad hetkel kuni 64 GB andmeruumi, aga jõuavad tulevikus koguni 2 terabaidini! Tasuta või odavalt neid muidugi ei saa...

Surface RT lubatud täismõõdus USB-pesa on ainult 2.0, sest ARMi-kiibid ei toeta 3.0. Aga sellega saab nutitelefoni laadida!

Parim, mugavaim...

Microsofti esindajad julgevad väita, et Surface RT 1366 x 768 ekraan on parem kui iPad 3 oma, mida peeti (vähemalt sellenädalase uute iPadide esitluseni) parimaks mobiilseadme-ekraaniks.

Samuti olla Touch Cover parimaid klahvistikke, mida saab üldse kasutada, olgu siis suurel arvutil või tahvlil.

Neid väiteid peavad kasutajad muidugi ise testima.

Pildil: Microsofti Windowsiharu tippjuht Michael Angiulo tutvustab eilsel pressiüritusel New Yorgis esimest Surface'i.