Tootja paistab käivat sama rida nagu Windows 7 puhul: peab läbirääkimisi arvutitootjatega, kuid avalikkuse ette ei too mingit infot, enne kui pole kindel, et suudab selle teoks teha. Ootamatult netti jõudnud esitlused on selle plaani muidugi osaliselt rikkunud.

PowerPointi failid puudutavad projekti, mis on alles arenemas. Microsofti opsüsteemide algsed töövariandid on juba ammusest väga erinevad sellest, mis lõpuks müügile saabub. Näiteks Vista oli väga erinev elukas sellest, mis 2003. aastal Professional Developersi konverentsil Longhorni nimega maailma ette jõudis. Vabalt võib olla, et arvutitootjatega jagatav info erineb sellest, mis klientide ette jõudis.

Esitluste põhjal on Windows 8 rõhuasetuste seas kiirem ülesbuutimisaeg, lihtsus ja haldamis- ja kasutuskergus, aga samuti energiasäästlikkus. On ka täpsemaid detaile nagu App Store'i sarnase Windowsi digipoe rajamine ja plaan vähendada FireWire'i ja teletuunerite toe tähtsust.

Microsoft tahab Windows 8 puhul selgelt parandada konkurentsivõimet tahvelarvutite kõrval ja liikuda edasi asjadelt, mis tegid Win7 nii menukaks. Selge on ka soov lasta PC-tootjatel senisest rohkem silma paista, näiteks töötada kindlate partneritega kindlate asjade kallal nagu 3D- või juhtmevabade ekraanide tugi.

Tegijaid intrigeerib ka idee kasutada veebikaameraid sisendseadmetena üldisemas mõttes kui enne. Võimalik, et kasutajate kindlakstegemisel saab hakata kasutama näotuvastust ja süsteem uuriks veebikaamera abil ka seda, kas keegi istub masina ees või tohib selle "uinutada".

Esitlused kannavad suuremjaolt 2010. aprilli tähist ja tundub, et need valmisid Hewlett-Packardi tarbeks. Need ilmusid juunis allalaaditaval kujul Win7Vista.com saidile.

Asja kajastas esimeste seas Microsoft Journal, aga konkreetne postitus ja üldse kogu ajaveeb kadus õige pea netist, sest rikkus kuuldavasti Microsofti kasutustingimusi (saiti hostis Windows Live Spaces). MS pole paraku sellega seotud kõmu kommenteerinud ega ümber lükanud.

Selge on see, et Microsoft ei plaaninud niipea Windows 8-st avalikult juttu teha, sest 2010. aasta pidi kuuluma puhtalt Windows 7-le.

Dokumentides on toodud ajagraafik Windows Live'ile ja Internet Explorer 9-le. Hetkel beetatestimisel Windows Live Wave 4 peaks nende põhjal ilmuma augustis ja IE9 juunis samuti beetaväljalaskeni jõudma.

Esitlused mainivad ka märkimisväärset turunduskampaaniat pühadeperioodil aasta lõpus, mis keskenduvad Windows 7-le ja Windows Live'ile. MS on enne märku andnud, et plaanib seda teha.