McAfee turvastrateegi sõnul on küberkuritegevuses liikuv raha suurem kui ülemaailmse narkoäri käive, vahendab Ärileht.

Ülemaailmse andmeturbefirma McAfee turvastrateeg Toralv Dirro kõneles GT Tarkvara seminaril "Lahenduste päev 2009" pahavara trendidest ja uutest kaitsetehnoloogiatest. Huvitava faktina tõi Dirro välja virtuaalraha vargused online mängudest nagu Warcraft või Second Life.

„Näiteks Second Life’is on 9 miljonit kodanikku ja seal kehtib oma raha Linden dollar, mis on konverteeritav reaalsetesse USA dollaritesse. Kurjategijad on avastanud selle uue võimaluse raha teenimiseks ja kasutavad seda ära,“ hoiatas Dirro.

Rääkides küberkuritegevuse mastaapidest tõi Dirro paralleele narkokuritegevusega: „Narkootikumidega seotud kuritegevuses liigub vähem raha kui küberkuritegevuses,“ ütles Dirro.

Seminari avaettekande pidas Sertifitseerimiskeskuse juht Kalev Pihl teemal "Vabadus või turvalisus". Pihli sõnul on oluline aru saada, milleks mingeid konkreetseid turvameetmeid kasutatakse ja mille arvelt vabadust piiratakse.

„Hokikiiver on tõhus kaitsevahend jääl lendavate litrite vastu, aga ei paku mitte mingit kaitset internetist tulevate rünnakute vastu. Ka ettevõtte turvalisuse eest vastutavad spetsialistid peavad leidma kõige sobivamad lahendused, mitte kasutama igas olukorras sama vahendit,“ selgitas Pihl.