Kuus suuremat kõvakettatootjat avaldasid salvestusseadmete krüpteerimisstandardi spetsifikatsioonid, mida saab kasutada kõigi kõvaketaste, pooljuhtketaste ja krüpteerimisvõtmete haldustarkvara puhul.

Aktiveerituna lukustab iga spetsifikatsiooni toetav kõvaketas ennast automaatselt ja nõuab salasõna juba enne arvuti esmakordset käivitamist.

Ühise krüpteerimisstandardi eesmärgiks on tagada, et iga viimanegi maailmas valmistatud kõvaketas oleks koostalitlusvõimeline ja sellel asuvad andmed kaitstud. Kui kasutajal ei ole kõvaketta salasõna, ei saa seda kasutada.

Kuna tegemist on ühise standardiga, siis saavad salvestusseadmete valmistajad selle integreerida oma toodete püsivarasse, vähendada tootmishindu ja suurendada turvatehnoloogia efektiivsust.

TCGga (Trusted Computing Group) on ühinenud Fujitsu, Hitachi GST, Seagate Technology, Samsung, Toshiba, Western Digital, IBM ja teised tuntumad salvestusseadmete valmistajad, kes tagavad viie aasta jooksul, et iga viimanegi vabrikust väljuv seade on asjakohaselt krüpteeritud.

Kolm TCG spetsifikatsiooni on järgmised:

• Opaalspetsifikatsioon (The Opal specification), mis sätestab laua ja sülearvutite krüpteerimisele miinimumnõuded.

• Ettevõtte turvalisuse alamsüsteemi klassi spetsifikatsioon (The Enterprise Security Subsystem Class Specification), mis on suunatud andmekeskuse salvestusseadmetele ja suure jõudlusega rakendustele

• Salvestusliideste koostoime spetsifikatsioon (The Storage Interface Interactions Specification), mis tagab, et salvestusseadmed oleksid omavahel ühilduvad ja kehtestab viisi, kuidas seadmed saavad läbi erinevate liideste ja ühendustega nagu SATA, SCSI SAS, ATAPI.

Täna toetavad standardit juba mõned Seagate’i, Fujitsu ja Hitachi kõvakettad (näiteks Hitachi Travelstar 5K500.B). Samuti on selle oma toodetesse integreerinud mitu krüpteerimistarkvara tootjat