950 Pro on ettevõtte kiireim laiatarbe-SSD üldse, mahub väiksesse sülerisse ja on seejuures täitsa mõistliku hinnaga, vähemalt USAs.

Ülihea kiiruse tagavad:

* PCIe 3.0 ühendus

* Samsungi laiatarbe-SSD-s esimest korda liides NVMe (Non-Volatile Memory Express), mis aitab kettal vähem energiat tarbida ja kauem elada. See teeb võimalikuks kirjutada kuni 400 TB andmeid.

* Samsungi laiatarbe-SSD-s esimest korda koos mälutehnoloogia V-NAND ja kujutegur M.2 PCI Express.

Kõik see kokku tähendab, et firma sai maha tipp-SSDga tavakasutajale - kiire, nätsulehega võrreldavad mõõdud võimaldavad õhukesse sülearvutisse pista, vastupidavusnäitajad võimaldavad ka rugged-tüüpi karmi kestaga seadmetes kasutada.

512 GB variant loeb andmeid kiirusega 2,5 GB/s ja kirjutab 1,5 GB/s. 850 Pro lugemiskiiruse ületab see 4,5- ja kirjutuskiiruse 2,8-kordselt, aga see võrdlus pole tegelikult aus, sest viimasel on SATA-liides.

950 Pro kasutab veel tootja teise põlvkonna 32-kihilist V-NANDi, mitte uusimat 48-kihilist, mille kohta hiljuti kuulsime.

512 GB isend saab USAs hinnaks 349,99 dollarit, 256 GB variant aga 199,99 dollarit. Euroopas ilmselt umbes sama eurodes.