Lahendusi tutvustati Valges Majas meie aja järgi eile hilisõhtul. Datel koos USA tütarettevõttega Ovela lõi algatuse raames kohalikele omavalitsustele tarkvaraplatvormi FindYour.Town. Datel ütleb pressiteates, et selle teenuse abil saavad kohalikud kogukonnad ja omavalitsused võimaluse luua end tutvustavaid veebikeskkondi. FindYour.Town abil saavad kogukonnad rääkida oma lugusid võimalustest, pakkumistest ja ideedest selleks, et kaasata investeeringuid, kasvada ja areneda. Teenus on tasuta ja kättesaadav kõikjal Ameerika Ühendriikides. Dateli juhatuse esimehe Urmas Kõlli sõnul lubab värskelt valminud lahendus kaasaegsel moel suhelda kohalike inimeste ja ettevõtetega omavalitsustel, kel puudub võimekus luua oma kaasaegset veebikeskkonda. “Meie loodud tööriist on hea näide e-riigi tehnoloogiate kasutamisest, sest antud lahenduse mootor kasutab muuhulgas föderaalvalitsuse ja kohalikke avaandmeid, “ selgitas Kõlli.

Lahenduse lõid Dateli ja Ovela tosinkond meeskonnaliiget – tarkvaraanalüütikud, disainerid, arendajad ja testijad, kes paiknesid Raplas, Tallinnas ja Washingtonis.
Algatuse „Võimalus“ lahenduste loojate seas on Dateli kõrval sellised nimekad tegijad nagu internetiõppe keskkond coursera.org, jagamismajanduse majutusettevõte airbnb.com ja paljud teised.

Datel on üks vanimaid ja üks vähestest suurtest Eesti IT-ettevõtetest, mis põhineb Eesti erakapitalil. Ettevõtte käive oli 2015. aastal üle 8 miljoni euro, ettevõttes töötab üle 80 spetsialisti. USA turul on tegutsetud aastast 2012.