Uut traadita võrguühenduse tehnoloogiat kutsutakse Disruption Tolerant Networking (e.k katkestustetolerantne võrgustamine; DTN), mis peaks astro- ja kosmonautidele aasta pärast tagama interneti otseühenduse, vahendab ITNews.

Tehnoloogiat katsetetakse hetkel rahvusvahelise kosmosejaama ISS pardal ja arendedes võib tehnoloogia sobida planeetidevaheliseks internetiühenduseks.

DTN kommunikatsiooniprotokoll sarnaneb TCP/IP internetiühenduse protokolliga, mille abil määratakse kuidas informatsiooni võrgus kodeeritakse ja liigutatakse.

Kui TCP/IP on loodud pideva otstast-otsani ühenduste tarbeks, siis DTN kosmolaevadele, mille ühendus võib osutuda orbiidil liikumise tõttu katekendlikuks. DTN haldab katkestusi viisil, et sorteerib edastamata andmepaketid järjekorda ja saadab need kohale siis kui ühendus taastub.
Nõndanimetatud "säilita ja edasta" meetod saab hakkama katkestustega, mis ulatuvad sekunditest päevadeni.

Võrreldes tänaste käsitsi ajastatud ühendustega, mida kasutatakse kosmoselaevade ja maapealsete juhtkeskuste vahel, on DTN odavam ja selle abil saab korraldada senisest keerukamaid kosmosemissioone.

Sõltuvalt füüsiliselt traadita võrgu kihist, suudab DTN võrk edastada infot valguse kiirusel miljonite miilide taha.

Esimene osa DTN-varustusest saadeti kosmosejaama maikuus, millest saab esimene planeetivahelise interneti püsisõlm.

DTN võrk hakkab kosmoses tööle 2010. aasta lõpus. Arendajate sõnul on standard alles lapsekingades ja oma täisvõimsuseni jõuab kolme kuni viie aastaga.

Tehnoloogiat saab kasutada ka maa peal näiteks lennukite ja kolmanda maailma riikide internetiühenduse parandamiseks ning näiteks metsaelu jälgimiseks. DTN tehnoloogiat arendatakse avatud standardina