Samsungi president J. K. Shin leiab, et kergema ja õhema korpusega Galaxy Note 10.1 näol on tegemist suurima edasiminekuga 10-tollise Note’i perekonnas.

Galaxy Note 10.1 2014. ekraan pakub neli korda suuremat pikslitihedust kui eelmine GALAXY Note 10.1. Multi Window funktsiooniga saavad kasutajad avada ekraanil mitu erinevat rakendust korraga ning S Peni abil tõsta sisu ühest aknast teise. Värskendatud Multi Window pakub sel aastal võimalust hoida üht ja sama rakendust kahekordselt avatuna.

Tarkvaraliselt on Samsung kõigile uutele Galaxy seeria toodetele lisanud KNOX turvarakenduse, mis täiustab seadet privaatsuse ja turvalisuse kaitsega. Kui Note 3 tagus on kaetud kunstnahaga, siis Note 10.1 puhul on kasutatud vormi, mis jätab plastikule nahalaadse välimuse.

Käed-küljes alas ei jätnud Note 10.1 kvaliteetset muljet. Kui teiste Galaxy seadmete puhul on näha edasiliikumist odavast plastikust, siis kümnetollise Note’i puhul on asi läinud just halvemaks. Võttes tahvli kätte, on kohe koheselt tunda selle ebakvaliteetset korpust. Tahvlit lähemalt uurides osutub nahalaadse välimusega plastik väga koomiliseks.
Loe tehnoloogiauudiseid Kahvlist