Kuigi Google seda turvakaalutlustel otseselt kinnitanud pole, on probleem spetsialistide sõnul Chrome'i FileReaderis ehk rakendusliideses, mis võimaldab veebiteenustel lugeda kasutaja arvutisse salvestatud faile. See võimaldab luua PDF-faile, mis saadavad seadmest väljapoole infot kasutaja seadme - selle IP aadressi, kasutatava operatsioonisüsteemi ning näiteks Chrome'i versiooni kohta.

ZDNeti ajakirjaniku Catalin Cimpanu hinnangul kasutatakse selliseid PDF faile peamiselt jälgimisinfo kogumiseks, kuid võimatu pole ka näiteks paroole koguva faili loomine ja seadmeväliste koodikäskluste käivitamine.

Kuidas kontrollida, kas oled probleemi eest kaitstud? Kirjuta oma brauseri aadressireale chrome://settings/help ning vaata, et brauseri versioon oleks 72.0.3626.121 (Official Build). See näitab, et kasutad Chrome'i uut versiooni, kus on turvaauk paigatud.

Kui aga brauseri versioon on erinev, saab Chrome'is käsitsi uuendused läbi viia (mingil juhul, kui Chrome end ise uuendamast keeldub). Selleks on vaja valida üleval paremalt nurgast kolme täpiga menüünupp ning otsida sealt üles variant "Update Google Chrome". Seejärel uuendab brauser end ning taaskäivitub.