Esiteks on näha, et nutitelefonist on saamas eestlase jaoks üha tähtsam elektroonikaseade. EMT sõnul oli neil juba 70% müüdud telefonidest "nutikad". See tähendab, et keskmise müüdud telefoni hind (ASP ehk average selling price) on tõusnud ja üha tõuseb, sest nutitelefonid on ju kallimad kui vanad head "kõnetelefonid". Inimesed nõus nutitelefoni eest maksma. Esikümnes on ka sellised kallid tipptelefonid nagu Samsung Galaxy S4 ja iPhone 5.

Teiseks on näha, et Samsungi fenomen toimib ka Eestis nagu ülejäänud maailmaski. Näiteks vähem kui kuu aega müügis olnud Samsung Galaxy S4 jõudis müügitabeli teisele kohale. Kuigi ükski tasakaalukas tehnoloogiaarvustus seda telefoni väga ei kiitnud (mis ei tähenda, et tegu on halva telefoniga), oli S4 edu mõneti ennustatav.

Tegu on kõige prestiižsema alternatiiviga neile, kes ei taha osta Apple'i telefoni. S4 mainet on toetanud ka Samsungi meeletu eelarvega ülemaailmne turunduskampaania. Kuid S4 pole ainus Samsungi trump. Tervelt kuus telefoni EMT esikümnest olid Samsungi omad, kuigi esikoha haaras soodus LG L7. Ei maksa enam ammu kahelda, et Samsung kuulub kõige tähtsamate tehnoloogiagigantide hulka.

EMT TOP10 nutitelefonid 05/2013

  1. LG Optimus L7
  2. Samsung Galaxy S4 (4G tugi)
  3. Apple iPhone 5 (4G tugi)
  4. Sony Xperia Go
  5. Samsung Galaxy Y
  6. Samsung Galaxy S II plus
  7. Samsung Galaxy Ace
  8. Samsung Galaxy S III
  9. LG Optimus L5
  10. Samsung Galaxy S III mini

Allikas: EMT

P.S. EMT teatas ka, et Windows Phone telefonide osakaal müügist on kerkinud pisut üle 10%. Eesti on selle poolest silmapaistev turg, kuna maailmas laiemalt peaks Windowsi telefonide osakaal jääma maksimaalselt 5% juurde. Saame näha, kas Windows Phone jõuab ka esikümnesse, nagu Ardi Ratassepp EMT-st ennustab.