Esmapilgul (ja ka kolmandal pilgul) veidi pöörasena tunduv kuulujutt sai alguse veebilehelt Sonyalpharumours.com.

Seal avaldatud artiklis teatatakse, et Sony mitte ainult ei tööta välja, vaid kavatseb ka turule paisata objektiivkaamera, kirjutab Photopointi ajaveeb.

See on objektiiv, mille koosseisus on sensor, aku ja sisemälu (ilmselt siis ka juba eraldi protsessor). Vähem ägedamalt väljendudes ei oleks see mitte "objektiivkaamera", vaid "digikaamera ilma LCD-ekraanita".

Sellise kaameraga saavat pilte teha ka eraldiseisvalt. Asja sügavam tuum on aga kasutamine koos nutitelefoniga. Nimelt saavat objektiivkaamerat kinnitada telefoni külge, millega see siis NFC ja WiFi abil suhtleb.

Nutitelefon annab kaamerale ilusa suure LCD-ekraani, kasutajaliidese ja võimekusi pilte Androidi operatsioonisüsteemi võimalustega töödelda ja jagada. Ei tundugi ju üldse paha, eksju?

Sonyalpharumours.com hindab seda kuulujuttu ülimalt tõenäoliseks ja kirjutab veel, et esimene selline kaamera saab koosnema kõrgelt hinnatud RX100 II valgusjõulisest Carl Zeissi suumobjektiivist ning sellesama aparaadi suhteliselt suurest 1" sensorist.

Küsitav on muidugi, millised saavad olema need nutitelefonid, millega koos selline kaamera tööle hakkab. Vägagi võimalik on, et igasugune Samsung siin toimima ei hakka ja kohustuslik on Sony nutitelefoni omamine.

Sonyalpharumours on jaganud ka ülalolevat videot tootjalt, kelle seotust Sonyga pole ei kinnitatud ega ümber lükatud, aga kes ühel tehnikamessil samasugust kontseptsiooni näitab.