See on fakt, mille kinnituseks võib tuua näiteks fotojaotuskeskkonna Flickr statistika, kus viie populaarsema kaamera seas võtavad esikohad iPhone 4S, iPhone 5 ja iPhone 4 (ja just sellisest järjekorras muide), kirjutab Photopointi ajaveeb.

Ometi on fotoaparaatidel olnud üks vankumatu kants, mille müüride vastu telefonikaamerad senini jõuetult oma rusikaid on trummeldanud. See on optiline suum.

Viimastel andmetel aga plaanitseb Samsung rünnakut sellesama kantsi vastu. Nimelt on internetti lekkinud andmed salapärasest mudelist SM-C101, mis väidetavalt pidavat meenutama tootmisse mittejõudnud S4 Mini, ainult et 16 MP kaameraga.

Ning vähe sellest, kuuldavasti lisandub sellele rammusale pikslikogusele ka kümnekordne optiline suum! Mis on selle kõrval Nokia 808 Pure View kolmekordne...

Kui see kõlakas peaks tõele vastama, ootavad seebikarbimaid fotoaparaate kurvad ajad kui mitte täielik väljasuretamine. Sest selge on see, et Samsungi edu korral ei jää teised nutitelefonide tootjad käed rüpes pealt vaatama, vaid üritavad suurmeistrile igal võimalusel pähe teha. Võidab sellest aga eeskätt muidugi tarbija.

Väikese miinusena võib aga ikkagi arvestada sellega, et ega suured ilusad numbrid veel telefonist korraliku fotoaparaati tee.

Igatahes hoiame oma pilgud Lõuna-Koreale suunatuna ja ootame uudiseid. Kuuldavasti on neid oodata juba juuni esimeses otsas.

Foto on illustreeriva tähendusega; näitab veel tavalisi Galaxy S4-sid.