Seetõttu levivad netis kõlakad, et Microsoft otsustab oma Windows Live Messengerist loobuda Skype'i kasuks ja väljastab selle kohta ametliku pressipöördumise juba ehk sel nädalal.

Tarkvara jõudis avalikkuse ette 1999. a keskel MSN Messengeri nime kandes. Selle tipuks jäi sajandivahetus, kui aktiivseid kasutajaid leidus üle 330 miljoni kuus.

Kuna Skype'i omandamisele kulutatud miljardid tuleb kuidagi tagasi teenida, tundub Microsofti juhtkonnale kuuldavasti mõistlik rõhuda edaspidi selle pakutavale chatile.

Kui ametlik teade Windows Live Messengeri kadumisest ka saabub, peaks teenus lähinädalatel ja isegi -kuudel veel aktiivseks jääma.

Hiljuti Mac- ja Windowsi arvutitele ilmunud Skype 6.0 võimaldab kasutajal vahetult sõnumdada nii oma Skype'i kui ka Windows Live Messengeri, Hotmaili ja Outlook.com kontaktidega.

[7. NOVEMBRIL LISATUD] Ja juba MS teataski, et Windows Live Messenger kaob 2013. a alguses (v.a mandri-Hiina, kus selle elu jätkub).

Ettevõte innustab kasutajaid uut Skype'i väljalaset paigaldama, mis toetab Microsofti kontosid ja võimaldab senised Skype'i ja Messengeri kontod uueks MS kontoks kokku integreerida.