Need väidavad, et iPhone 5S tuleb sõrmejäljelugejaga ja telefoni tagumine külg on metallist, vahendab applespot.ee.

Mäletate küll Liquid Metali nimelist metallisulamit, mis on tugevam senistest alumiinium- jt sulamitest ning seda eriti korpustes. Liquid Metal ei kriimustu ja signaal läbi korpuse levib paremini.

Mida me aga kõlakatest ei usu, on NFC tulek. Tundub, et Apple'i poolt peale mõne rakenduse (Passport) ei ole ühtegi põhjust, et NFC-tehnoloogiat kasutusele võtta. Nagu ütlevad mõned kommenteerijad - kui jaksad taskust võtta telefoni, jaksad võtta ka rahakotist kaardi.

Apple on kahtlemata katsetanud erinevate lahendustega, ent meile tundub, et kui NFC tuleb, siis tõesti pigem seepärast, et kõik teised kasutavad.

applespot.ee kasutajate kommentaare

Metta Kas NFC kogu mõte ei seisne selles, et saaks rahakoti täiesti koju jätta? Ega mul peale ID- ja pangakaardi seal sees muud polegi. Sularaha võib niisama taskusse visata, aga pangakaartidega on see jama, et need magnetribad kuluvad ära. Sestap siis rahakott. NFC või mõni muu mobiilne maksevõimalus oleks minu jaoks teretulnud. Mida vähem träni ma endaga kaasas pean vedama, seda parem.

v2ikematu Kontaktivabad makselahendused on vaid väike osa NFC võimalustest. Wi-Fi aladele automaatne ligipääs, telefoni töörežiimide muutmine jms. Liquid metal ei muuda oluliselt kasutuskogemust - NFC aga viiks suurema sammukese edasi.

ponier Enamik pangakaarte toimivad praegu juba pigem kontaktkiibi kaudu. Lisaks on ka pangakaartidel juba suund kontaktivabaduse poole ja mitte kõik ei arva sellest hästi.

Aga üks hea näide NFC kasutamise kohta on minul Saksamaalt - bussipeatustes oli posti küljes NFC märk, mida telefoniga puudutades sai konkreetse peatuse bussigraafiku. Kahjuks küll suunas see veebilehele, mistõttu on see suht kasutu neile, kes ei taha roamingus räiget andmesidetasu maksta, aga mõte iseenesest hea.

Metta Ma tegelikult seda mõtlesingi. /---/ Aga olgu kuidas on, siis need kiibid tahavad ka ajapikku ära kuluda/kriipida. Pluss ikka see mõte, et pean kaarti kaasas kandma. Unistan päevast, mil mu iPhone oleks ainuke asi, mille kodust lahkudes kaasa võtaksin. Asendaks see mu koduvõtit, autovõtit, maksevahendit ja ID kaarti.